Skocz do zawartości

[przerzutka] deore M590 wymiana

bociek28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym wymienić przerzutkę przednią deore FD-M590 top swinag ( jako że złapała dosyć spory luz) na XT FD-M 781

3x10 i tu pytanie czy ta zmieniarka obsługuje top czy nie różnie jest to opisane:) oraz czy opłaca się taka wymiana

Napisano

Czekalem na odpowiedz i nic, a troche mi sie spieszy. Co do xt w niektórych opisach można wyczytac ze dziala tak i tak :-P. Co do pojemnosci korby to w tej chwili mam slx m660 wlasnie na 42 i teraz sa problemy z regulacja

Napisano

aha:) chyba jeszcze zrobie jeda kombinację, a mianowicie wymienie przerzutki przód tył na sram x7 które posiadam w drugim rowerze:) zobaczę jak to się spisze

trochę roboty będzie ale ...

Napisano

Masz korbę slx'a, tak? Jakie masz na korbie zębatki? Jaką masz kasetę? Co się dzieje takiego że nie podeszło? Ogólnie rzecz biorąc to wiadomo tylko jedno, przerzutka deore ma luzy i chcesz ją wymienić. Masz napęd 3x10, tak? Podaj więcej informacji

Napisano

korba m660, kasta 10 nie pamiętam teraz modelu xt na pajaku tyle wiem, dlaczego nie pasi pisze wyżej:) co do obecnej przerzutki ma luzy i ciężko ją ustawić tak aby obsłużyła praktycznie całą kasete ( co w przypadku x7 w drugim rowerze jest rzeczą naturalną)

Napisano

Więc jeszcze raz przeczytałem posty i nie doczytałem dlaczego x7 nie podeszło. Na pewno prawidłowo ustawiłeś przerzutke? Odpowiednio ją wyregulowałeś? Jeżeli chcesz zmienić deorke gdyż ta dostała luzów, to kup nową przerzutkę i prawidłowo ją zamontuj, na spokojnie i powoli. Mam wrażenie że jest problem z prawidłowym zamontowaniem i ustawieniem zakresów pracy przerzutki. X7 prawidłowo ustawiony powinien działać

Napisano

linka w rowerze w którym jest teraz zamontowana ma dolny ciąg, w moim górny wiec linka była troche zagięta. tak jak pisałem wcześniej obecna jest top wiec wolał bym zamienić na top:) zresztą zakupiłem juz xt m780

Napisano

linka w rowerze w którym jest teraz zamontowana ma dolny ciąg, w moim górny wiec linka była troche zagięta. tak jak pisałem wcześniej obecna jest top wiec wolał bym zamienić na top:) zresztą zakupiłem juz xt m780

Napisano

Nie bardzo rozumiem. W jednym rowerze masz dolny ciąg linki a w drugim górny. Tam gdzie deore jest górny, tak? Więc demontujesz z roweru deore, montujesz w jej miejsce x7 i mocujesz linke która była przy deore zamontowana. Wystarczy jej. Dawno temu zmieniałem deore top na slx down i linki wystarczyło. Masz już w sumie nową xt, więc montuj dobrze i jeździj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...