sebasw Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Mam Vbrake od kilku dni przy naciskaniu na hamulce slysze piszczenie, piszcza ramiona na ktory sa zamontowane klocki (nie wiem jaka jest fachowa nazwa). Czy moge tam psiknac WD40, czy tez musze zdjac cale ramie i wrzucic kilka kropel smaru (np. finish line cross - taki mam, bo uzywam do lanucucha) i zalozyc hamulce z powrotem ? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Najlepiej byłoby, gdybyś ściągnął hamulce z piwotów, porządnie przeczyścił, nasmarował piwoty i założył hample z powrotem. Powinno pomóc. Pozdrówko zapobiegliwe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edir Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Miałem ten sam problem. Rozwiązanie -> kropla oleju do łańcucha na takie małe wypustki w ramionach hamulców na których opiera się końcówka drucika od sprężyny, lub prościej: nasmaruj te miejsca, gdzie styka się drucik z ramionami hamulców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Ja tam jak mi piszczało to dałem krople "kujawski" i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Coś dobrze penetrującego na miejsce łączenia drutu i ramiona hamulca..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebasw Napisano 30 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 bikerman: miałeś rację, po kropelce FL CC na te miejsca i wszystko CICHE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlitto Napisano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 miałem tak tylko ze u mnie to było jak wjechalem na trawe czy w kałuzę to jak nacisnąłem klamke to piszczało może ze 2 razy i przestało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.