nikopol83 Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 Witam. Użytkuję pospolitą manetkę obrotową Sram MRX 8-rzędową przystosowaną do systemu Shimano czyli klasyczne 2:1 Chciałbym zastąpić obecną przerzutkę Shimano XT RD-M771-GS pod 9 biegów , jak na razie połączenie tych dwóch elementów działa b.dobrze ale chciałbym zmienić tą przerzutkę na Ultegrę RD 6800 która obsługuje 11 biegów. i mam pytania : 1. czy nie będzie problemu ze zmianą biegów 2. czy może wzorem dyna-sys w mtb nie będzie działać(nie chcę nic sugerować ) Ewentualnie zostaje starszy model RD 6700 który obsługuje 9/10 biegów ale też nie mam pewności czy będzie dobrze współgrać z tą manetką logika mówi że ta przerzutka wzorem mojej 9 rzędowej powinna działać ale to jest awaryjne rozwiązanie ponieważ bardziej interesuje mnie model RD 6800 która na pewnej stronie kosztuje 249pln tyle samo co model 6700. A może Dura Ace 7900?? jeśli by działała to również brałbym ją pod uwagę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.