tofik90 Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 Witam. Zmieniłem zdanie i po glębokim zastanowieniu zmniejszyłem zakładany budżet na rower. Stwierdziłem, że nie wykorzystam potencjału roweru z przedziału cenowego 2000-2300. Szukam czegoś na lata, porządnego. Nie jestem 'techniczny' i nie za bardzo myślę nad rowerem, którego co chwile bede musiał regulować i naprawiać. Jeszcze jedną kwestią jest to, że nie za bardzo bym chcial kupować rower na allegro. Wolałbym żebyście polecili mi rower, który będę mógł zakupić w zwykłym sklepie rowerowym lub mial możliwość jego serwisowania na terenie trójmiasta pozdrawiam, Artur
PjeseczeQ Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 Z takim samym podejściem jak ty w końcu kupiłem Author'a Classic na miejscu. Nie żałuję. Gwarancja na ramę 5 lat też trochę spokój podnosi. 1500-1700 warto położyć jak jeździsz rekreacyjnie. Za 1000 w stacjonarnych sam szmelc na wolnobiegu, nie warto.
Gruff Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 Ciężko Ci doradzić, bo skąd mamy wiedzieć jakie rowery będziesz oglądał w swoim mieście-jakie będą dostępne? Nie chcesz z internetu czy allegro, to chociaż przedstaw kilka, z których doradzi Ci jakaś mądra głowa jeden z Twoich opcji- nic nie piszesz, nawet rodzaj roweru jaki chcesz. Swoją drogą na miejscu czy nie- serwis i tak kosztuje[nie rozumiem Twojej obawy czy serwis przyjmie do naprawy czy przeglądu rower z allegro-rower to rower-kasa dla serwisu-każdy rower możesz serwisować na terenie trójmiasta] , osobiście wolę kupić z allegro na podstawie bardzo wielu pozytywnych opinii użytkowników, a nie na podstawie jednego sprzedającego, który tylko chce sprzedać produkt- Twoje dobro go nie interesuje.[co też uczyniłem ]
Tadeus Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 No to faktycznie żeś wymyślił... Z opcji, w której mogłeś kupić rower za dobry dla siebie, zszedłeś do opcji, w której znalezienie zdatnego do czegokolwiek roweru będzie graniczyło niemal z cudem. A już na pewno jeśli ma być: Szukam czegoś na lata, porządnego który będę mógł zakupić w zwykłym sklepie rowerowym Słyszałeś kiedyś o złotym środku?
tofik90 Napisano 25 Maja 2014 Autor Napisano 25 Maja 2014 Głównie chodzi mi o to, żeby ocenić dany rower organoleptycznie. Jest wiele marek w sklepach rowerowych np. kross, merida, giant, kellys, scot etc. myślałem o czymś takim, nie składankach z allegro.
Gruff Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 hmmmm...każdy rower dla mnie jest składanką- nie ma na przykład roweru kross,giant,scott czy co tam, który byłby złożony z samych części jednej firmy np. giant przerzutki, giant mostek,itd. itp.; to zawsze jest tak, że rower jest na osprzęcie shimano czy sram czy coś tam a rower jest tej firmy jakiej firmy jest rama.... ty piszesz tak, że ja to rozumiem w ten sposób: " w (_!_) mam kands bo nie znam firmy (co z tego że masa dobrych opinii), nie mogę wejść na ten rower w sklepie to mam go gdzieś mimo, że jest tańszy i ma lepszy klasowo osprzęt niż kross, który poleca mi sprzedawca za rogiem- mogę się do niego przymierzyć-co z tego, że kosztuje te 400 stówy więcej i ma osprzęt dwie klasy niżej....w końcu sprzedawca chwali, a on się na tym zna no i siadłem na niego- podoba mi się-przegląd za free mi zrobią....same plusy" ;;;;;;;-------------------> i to jest błędne myślenie, do którego masz prawo....
Tadeus Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 Głównie chodzi mi o to, żeby ocenić dany rower organoleptycznie Za 1000zł to organoleptycznie będziesz mógł co prawda oceniać, ale tylko bardzo słabe crossy. Pierwsze crossy spełniające twoje kryteria solidności i trwałości ogólnie dostępne w sklepach stacjonarnych to chyba dopiero te: http://www.unibike.pl/crossfiregts.html myślałem o czymś takim, nie składankach z allegro. A kto bogatemu zabroni A tak na serio, to wszystkie rowery są dokładnie takimi samymi składakami, Producenci najczęściej nic z nich nie "produkują". tylko składają z tych samych części, co konkurencja. No, ale chodź po sklepach i próbuj. Tylko dopóki nie znajdziesz czegoś konkretnego w tych sklepach, to nie za bardzo jest ci co polecić. Jeśli koło 1000zł znajdziesz w stacjonarnym dobrego crossa, to tylko za sprawą szczęścia i jakiejś jednostkowej promocji - a na co ta akurat w twojej okolicy będzie, to my nie jesteśmy w stanie przewidzieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.