Szymon90 Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 Wita, jako iż mój obecny napęd wyzioną ducha nadszedł czas na zmiany, jako iż aktualnie nie mam za dużo funduszu na inwestycję w rower to i sprzęt będzie dość budżetowy. Przerzutki jak i manetki tj. Alivio dedykowane pod napęd 8s zostają, części jakie chcę wymienić to: korba, łańcuch, kaseta i suport. Po przeczytaniu kilku tematów i po krótkim zastanowieniu, dobrałem takie oto elementy: - Łańcuch Connex 800 - Suport Shimano BB-UN26 68/113 / na kwadrat - Korba Shimano Alivio Fc-M430 kwadrat, długość ramion 175 - Kaseta Shimano Altus CS-HG31 8speed, 11-32T Dodam jeszcze, że jeżdżę w 90% po ścieżkach/asfalcie, teren zdarza się sporadycznie, nie uczestniczę również w maratonach a rower w którym będzie zmieniany napęd to kross a3 z 2012r. Koszt jaki mi wyszedł za wyżej wymienione rzeczy to 235 zł razem z przesyłką( zaznaczam, że nie chciał bym przekroczyć tej kwoty). I tu pojawia się pytanie do Was czyli bardziej doświadczonych rowerzystów: - Czy zamienili byście któreś z wymienionych przeze mnie części na inne ? - Czy suport będzie kompatybilny z korbą i ramą ?
Mod Team Puklus Napisano 25 Maja 2014 Mod Team Napisano 25 Maja 2014 Wszystko jest git. Mozna jeszcze poszukać korby używanej w dobrym stanie np 410, 442. Do connexa 800 polecam spinke srama srebrną.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.