rowerok Napisano 22 Maja 2014 Napisano 22 Maja 2014 Rower służy do codziennej (5-6/tydzień) jazdy z reguły ~13-15km, może czasem jak czas pozwoli 1-2/tydzień do ~30-70km. Jeżdżę niezależnie od warunków pogodowych, planuje przejeździć również całą zimę (min do -10 oC). Tarcza korby chodzi na boki >4mm (>2mm od pionu w obie strony), tarcza dotek 48/36/26 170 planuje zmienić cały napęd na Deore i tu mam ? czy wystarczy zwykłe czy raczej będzie wskazane Deore Lx (mam nadzieje iż nie będę musiał zainwestować w SLX, Deore XT czy Saint) chciałbym by napęd roweru wytrzymał min 5-6lat. Planuje zmienić: korbę, p. przednią i tylną, kasetę, manetki(jeśli będzie to konieczne), łańcuch, a jeśli wystarczy zwykłe Deore to koła również (chodzi mi głównie o piasty z możliwością użycia h. tarczowych, byłby sens inwestowania w piasty wyższej grupy jak korba/przerzutki?). Rower ma koła 26", obecny osprzęt to sis shimano (nie udało mi się zidentyfikować modelu jak zdarze to dopisze dzis caly opis ktory odczytalem, kaseta tylna jest 7 rzedowa i zaczyna sie od 14t). Pozdrawiam wszystkich i czekam na podpowiedzi.
dzemi15 Napisano 22 Maja 2014 Napisano 22 Maja 2014 Jaki masz budżet?? Podejrzewam że obecnie masz wolnobieg, więc jak będziesz chciał przejść na kasetę 8/9 sp to będziesz musiał zmienić piastę.
Kiciok Napisano 22 Maja 2014 Napisano 22 Maja 2014 Daj foto roweru. Z opisu wynika, że masz wolnobieg jak wspomniał kolega wyżej, do tego shimano sis? Są tam w ogóle uchwyty na zaciski tarczówek? Coś mi się wydaje, że lepiej wyjdzie kupić cały rower...
llancer Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Mam dla cb propozycje.Mam korbe ht2 deore m590,przerzutke tylną lx m581 manetki m590 kasete deore hg50i łańcuch slx hg 73 3x9 Komplet tanio Może być też bez korby/manetek ..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.