Skocz do zawartości

[Koła] DT 420SL/Novatec 711i712SB - czy dobre do XC

pipiaro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Mam zamiar wymienić koła w swoim rowerze na trochę lżejsze.Piasty muszą być na łożyskach a obręcze kapslowane.Moja wago to 69-73 kg. Jeżdżę głównie xc (lasy,szuter, trochę korzeni). Kwota jaką mogę przeznaczyć to max 850zł. Na allegro znalazłem taki zestaw.     

http://allegro.pl/kola-dt-420sl-novatec-711i712sb-pillar-psr-tb2016-i4215410644.html

Czy jest on wart swojej ceny, czy te obręcze na tak cieniowanych szprychach nie będą szybko łapać bicia. 

Chyba że w tej cenie dostanę coś lepszego.Pozdrawiam.

Napisano

Lepiej wez na tyl piaste dt 350. Jak napiszesz do daveo to na pewno ci zloza taki zestaw. I mozesz wziac ze swoja waga jakies lzejsze obrecze. Ten koles co sprzedaje ma dobre opinie, wiec bicia nie powinno byc.

Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka

Napisano

Obręcze 420sl robiło DT dla Specializeda.

W fabrycznej konfiguracji na szprychach 1,8 koła były do d....

Miałem taki problematyczny set,wiele razy centrowany do momentu......aż wysłałem do Daveo,który wymienił szprychy dt właśnie na Pillary 2016 i porządnie je zaplótł.Przejechałem 2 sezony bez dotykania tych kół,aktualnie jeżdżą w rowerze żony i dalej nic się nie dzieje.

Ważę około 90kg.

W kołach z linku słabszy element to piasty,chociaż tanie w obsłudze i naprawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...