Skocz do zawartości

[do 600zł]Rower do jazdy po lesie i innych nie równościach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziennie robię około 40-50km

Nie ma nowych rowerów w tej cenie, które przeznaczone by były do takich przebiegów. Najtańsze rowery do częstszego użytku są koło 900-1200zł. Radziłbym więc zainteresować się używkami albo zwiększyć budżet.

Napisano

A mógł byś jakieś polecić? I czy warto ryzykować zamawiając gdzieś z daleka kurierem używkę?

Napisano

Używki, czy nowe rowery? :)

Jak używki, to masz serwisy w stylu Olx (dawna tablica) gdzie możesz sobie znaleźć coś blisko i obejrzeć na żywo. A co do zamawiania roweru przez internet, to już zależy na ile czujesz się ogarnięty :) Ryzyka oszustwa przy nowym obecnie raczej już nie ma, ale możesz dostać np. niedorelugowany rower i sam z pomocą youtuba będziesz musiał go poprawić. Możesz też nie trafić w dobry rozmiar ramy. No ale czasem po prostu nie da się stacjonarnie kupić dobrego roweru, wtedy internet jest dobrym rozwiązaniem.

Edycja: A, już widzę, że pytałeś o używkę :) No, ryzyko takie same jak przy kupowaniu wszystkiego inne od osób indywidualnych na Allegro. Dlatego może lepiej poszukać lokalnych ogłoszeń i zobaczyć i odebrać na żywo.

Napisano

Kands Energy 500 z nowych - jazda będzie średnio przyjemna, ale rekreacyjnie pojeździsz po lasach i nierównościach ;)

Napisano

Markokesz to nie jest, to niskiej klasy MTB z bardzo dobrym stosunkiem jakość-cena, wiesz jak ja pojechałem markokeszem z 95' bez amortyzatora po lasach w Beskidzie bez rozwalenia go, to ten ;)

Napisano

Nie ma nowych rowerów w tej cenie, które przeznaczone by były do takich przebiegów. Najtańsze rowery do częstszego użytku są koło 900-1200zł. Radziłbym więc zainteresować się używkami albo zwiększyć budżet.

A mógł byś jakieś polecić? I czy warto ryzykować zamawiając gdzieś z daleka kurierem używkę?

@afly

Matematykę w szkole miałeś? 600, a nie 1000.

Matematykę miałem, maturę zdalem i czytać ze zrozumieniem umię.

Napisano

No ale to jest anglik :( kierownica z lewej, ale przepisy już pozwalają śmigać legalnie :P A tak serio nowy plus te przebiegi to po prostu nie działa :( Poszukaj używki ze swojej okolicy i wrzuć tu do wstępnej oceny ;)

Napisano

A mi umknęło to o 150cm, przeczytałem tylko 19 cali :D

Coś mi się zdaje, że autor po prostu będzie musiał siedzieć i polować przegrzebując się przez to co pojawia się nowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...