Skocz do zawartości

[linki] prowadzenie linek w ramie Accent Parana

Pinio46

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Doberek :D

Panie i Panowie głupie pytanie mam aczkolwiek dla mnie ważne. Którędy lecą jakie linki od przerzutek i hamulców w/w ramie ??

Składam właśnie rower małżonce i tak jak by brakowało mi jednego prowadzenia do linki od przerzutki przedniej. Dwa prowadzenia są na dolnej rurze pod suportem, jedno na rurce podsiodłowej i jeden komplet do hamulców do tyłu na rurze górnej. Pytanie ma odnosnie przerzutki przednie jak poprowadzić linkę jak jest tylko jedno "ucho" ??

EDYTA:

Chyba czję już co nie tak przerzutkę przód mam deore od shimano topswing a musi byc chyba co jest prowadzenie linki od dołu tak ??

Napisano

Chyba czję już co nie tak przerzutkę przód mam deore od shimano topswing a musi byc chyba co jest prowadzenie linki od dołu tak ??

Tak jest ;)

Napisano

Niekoniecznie, przerzutki mogą być top swing i mieć prowadzenie liki od góry (top pull).

I na odwrót down swing mogą mieć down pull czyli prowadzenie od dołu.

Choć większość przerzutek przednich to w tej chwili dual pull, obsługują zarówno górny jak i dolny ciąg.

Mam nadzieję że nie narobiłem za dużo zamieszania... :P

Napisano

A jak poznać czy obsługuje oba prowadzenia ?

Pytanie jeszcze jedno czy pod suport do prowadzenia linek potrzebny jest jakiś ślizg rozumiem tak ?

Wysłane Tapatalkiem

Napisano

Nazwa powinna być wytłoczona na zewnętrznej części wodzika (tej od strony ramy) ale mnie to wygląda na Deore FD-M531 (niech będzie że na 90%) a w takim razie jest to przerzutka dual pull - możesz ciągnąc zarówno od góry jak i od dołu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...