kuba2207 Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 Witam, chciałbym się od was dowiedzieć czy do haka - mocowania od przerzutki w Romecie Sport można zamontować przerzutkę Shimano 600 RD-6401? Teraz mam zamontowaną przerzutkę Jóka, manetki mam na ramie a wielotryb ma 6 przełożeń. Czy przerzutke Shimano da się wkręcić na oryginalną śrubę od Jóki czy tą od Shimano?
bukakewarior Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 Przeglądając "internety" widać , że ludzie montują współczesne przerzutki do Rometów, wiec z gwintem nie powinno być problemu.
Mod Team Puklus Napisano 20 Maja 2014 Mod Team Napisano 20 Maja 2014 A nawet jak by był, da sie to ominąć tanim kosztem
Mod Team Puklus Napisano 20 Maja 2014 Mod Team Napisano 20 Maja 2014 Jak byś nie miał haka, lub urwałby ci sie w haku gwint ... robisz ło taki cuś : za hak za 5zł, przykręcony bezpośrednio do ramy w miejscu gdzie hak sie znajdować powinien. Mi sie skończył gwint w ramie z niewymienialnym hakiem. Wszystko działało i dało sie bez problemu wyregulować.
kuba2207 Napisano 20 Maja 2014 Autor Napisano 20 Maja 2014 Teraz jeszcze się zastanawiam czy podkładka która reguluje ustawienie przerzutki i zapobiega jej przesuwaniu na śrubie będzie pasować do 600? Ta podkładka jedną wygięta krawędzią wchodzi do jej środka na jakieś 2-4 mm. Choć może z 600 jest już ta podkładka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.