flor3q Napisano 17 Maja 2014 Napisano 17 Maja 2014 Witam posiadam od 2 dni nową przerzutkę Shimano deore RD M592 SGS SHADOW i denerwuje mnie ocieranie łańcucha o element wózka (Pacz na zdjęcia)nie mam pojęcia czy to ma tak być czy nie znaczy czy ta część ma dotykać łańcucha jeśli nie to proszę powiedzieć co źle zrobiłem Więcej zdjęć: http://fotoo.pl/show.php?img=799432_przezutka2.jpg.html http://fotoo.pl/show.php?img=799433_przezutka3.jpg.html
canar Napisano 17 Maja 2014 Napisano 17 Maja 2014 Kolego łańcuch powinien lecieć z drugiej strony tej blaszki, musisz rozpiąć łańcuch i go przełożyć nad tą blaszkę tak jak tutaj:
flor3q Napisano 17 Maja 2014 Autor Napisano 17 Maja 2014 Kolego łańcuch powinien lecieć z drugiej strony tej blaszki, musisz rozpiąć łańcuch i go przełożyć nad tą blaszkę tak jak tutaj: A no faktycznie to ja jakiś głupi jestem... Dobrze ze mam zapinkę w łańcuchu i nie muszę go rozkuwać uff Dziękuje za szybką pomoc : Problem rozwiązany temat do zamknięcia.
rzezniol Napisano 17 Maja 2014 Napisano 17 Maja 2014 Dla jasności nie trzeba rozpinać łańcucha ... można to "naprawić" przez rozkręcenie wózka przerzutki . Wystarczy odkręcić dolne kółko, poluzować śrubę na górnym kółku i przewlec prawidłowo łańcuch. Pozdrawiam
flor3q Napisano 17 Maja 2014 Autor Napisano 17 Maja 2014 Dla jasności nie trzeba rozpinać łańcucha ... można to "naprawić" przez rozkręcenie wózka przerzutki . Wystarczy odkręcić dolne kółko, poluzować śrubę na górnym kółku i przewlec prawidłowo łańcuch. Pozdrawiam Tak wiem ale jeśli mam zapinkę w łańcuchu to po co mam rozkręcać wózek jak zapinkę się rozpina szybciej
rzezniol Napisano 17 Maja 2014 Napisano 17 Maja 2014 No ok nie neguję tego ze da to się naprawić przez rozpięcie i przeplecenie łańcucha na nowo. Na forum szukają pomocy różni ludzie. W przypadku gdy ktoś ma łańcuch bez spinki czytając ten temat stwierdzi że sam nie da rady bo nie ma jak rozkuć łańcucha. Gdybym nie wspomniał o tym sposobie mógłby udać się do serwisu mimo ze istnieje sposób na "naprawę" za pomocą zwykłego imbusa. Pozdrawiam
wojtas7 Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 dlatego naprawdę lepiej korzystać z usług serwisu i nie próbować robić wszystkiego samemu jak się nie potrafi.
Sagitt77 Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 Trzeba próbować grzebać samemu w rowerze żeby się czegoś nauczyć. Na szczęście rower to nie taka skomplikowana maszyneria i rzadko się coś trwale zepsuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.