Richard97 Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Siema chciałbym pojechać na rowerze do zakopanego na rowerze dokładnie 196km mam do przejechania , na googlach jest napisane 11h 9 min i właśnie o to mi chodzi . Jaką prędkość przyjmuje google ze wyszlo 11h i 9 min + w co musze sie zaopatrzyc na taką drogę
bzyko Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Jeżeli zaznaczyłeś opcję "rower" to widocznie jakoś tam to uśredniają. W każdym bądź razie 196 km jest do przejechania w takim czasie, oczywiście jeżeli nie jesteś jakoś bardzo "zapuszczony". W drogę oprócz dobrego nastroju zabierz: zapasowa dętka + łatki pompka nie wiem jakim rowerem dysponujesz, ale podstawowe klucze też mogą się przydać oświetlenie coś na deszcz coś do wtrojenia na drogę + picie + pieniądz jak wszystko to pochłoniesz i wypijesz zbyt wcześnie. telefon okulary + filtr UV Proponowałbym też dobre spodenki z wkładką jak zamierzasz ten dystans przejechać na raz cały. To tak na szybko, może inni coś jeszcze dopowiedzą.
Richard97 Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Posiadam Kross Hexagon x3 ze zmienionymi oponami na szosowe
NEX Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 możesz kupić mapę ewentualnie coś wgrać na telefon jeśli wolisz jechać bocznymi drogami żeby się nie zgubić , dystans to 196 km , czas 11h i 9 min czyli daje nam to średnią prędkość ok 17,58 km/h
beskid Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Gadu, gadu a wszystko w temacie czasu jazdy i średniej zależy od wariantu trasy.
lukers Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 Ja jechałem w zeszłym roku na trasie Katowice - Zakopiec filmik z wyprawy na forum lub na stronie tourbike.eu Siema chciałbym pojechać na rowerze do zakopanego na rowerze dokładnie 196km mam do przejechania , na googlach jest napisane 11h 9 min i właśnie o to mi chodzi . Jaką prędkość przyjmuje google ze wyszlo 11h i 9 min + w co musze sie zaopatrzyc na taką drogę
Wojtek97 Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 Po nicku kolegi wnioskuję że jest z rocznika 97 (jak ja ). Poza tym co zostało wcześniej napisane przydałoby się wziąć na taką wycieczkę drugą osobę (najlepiej dorosłą i doświadczoną w dłuższych wyjazdach) do pomocy w razie potrzeby. Po mało szczegółowym planowaniu trasy wydaje mi się że wcześniej na takie odległości nie jeździłeś, a sprzęt też nie jest zbyt dobrze dostosowany do takiego wyjazdu. Sam mam Hexagona X6 i po zrobieniu 80 czy 100 km to już nie jest relaksująca jazda tylko męczenie się - ta klasa rowerów jest dobra na krótkie wypady za miasto, w lekki teren tak dla zabawy.
krosant93 Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 Przez jaką miejscowosć pojedziesz? Jeśli przez okolice Cieszyna to mogę się dołączyć edit jestem dorosły mam 21 lat więc w razie czego ci pomogę ew. w razie sprawdzenia przez policje w zakopcu. 200km nieletni od domu bez dorosłego wzbudza podejżenia, że uciekłeś itp
erzurum Napisano 15 Czerwca 2014 Napisano 15 Czerwca 2014 dorosły jesteś a nie wiesz, że z Katowic do Zakopca przez Cieszyn to nie bardzo?
emilio3 Napisano 15 Czerwca 2014 Napisano 15 Czerwca 2014 Czemu nie można przez Cieszyn, mozna nawet i przez Gdańsk tylko się trochę dystans zmieni ale przygoda większa.
robertrobert1 Napisano 15 Czerwca 2014 Napisano 15 Czerwca 2014 Może chłopak szuka trasy po płaskim więc przez Cieszyn i Chochołów da radę...
beskid Napisano 15 Czerwca 2014 Napisano 15 Czerwca 2014 Rety ludziska gdzie Rzym a gdzie Krym Już łatwiejszej opcji niż przez Bielsko i Korbielów to nie ma. Po drodze tylko jeden mocniejszy podjazd przy przekraczaniu granicy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.