Skocz do zawartości

[Wyprawa] Katowice-Zakopane (Pytanko)

Richard97

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema chciałbym pojechać na rowerze do zakopanego na rowerze dokładnie 196km mam do przejechania , na googlach jest napisane 11h 9 min i właśnie o to mi chodzi . Jaką prędkość przyjmuje google ze wyszlo 11h i 9 min 

+ w co musze sie zaopatrzyc na taką drogę 

Napisano

Jeżeli zaznaczyłeś opcję "rower" to widocznie jakoś tam to uśredniają. W każdym bądź razie 196 km jest do przejechania w takim czasie, oczywiście jeżeli nie jesteś jakoś bardzo "zapuszczony".

W drogę oprócz dobrego nastroju zabierz:

• zapasowa dętka + łatki
  • pompka
  • nie wiem jakim rowerem dysponujesz, ale podstawowe klucze też mogą się przydać
  • oświetlenie
  • coś na deszcz
  • coś do wtrojenia na drogę + picie + pieniądz jak wszystko to pochłoniesz i wypijesz zbyt wcześnie.
  • telefon
  • okulary + filtr UV

Proponowałbym też dobre spodenki z wkładką jak zamierzasz ten dystans przejechać na raz cały.

To tak na szybko, może inni coś jeszcze dopowiedzą.

Napisano

możesz kupić mapę ewentualnie coś wgrać na telefon jeśli wolisz jechać bocznymi drogami żeby się nie zgubić , dystans to 196 km , czas 11h i 9 min czyli  daje nam to średnią prędkość ok 17,58 km/h

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja jechałem w zeszłym roku na trasie Katowice - Zakopiec filmik z wyprawy na forum lub na stronie tourbike.eu

Siema chciałbym pojechać na rowerze do zakopanego na rowerze dokładnie 196km mam do przejechania , na googlach jest napisane 11h 9 min i właśnie o to mi chodzi . Jaką prędkość przyjmuje google ze wyszlo 11h i 9 min

+ w co musze sie zaopatrzyc na taką drogę

Napisano

Po nicku kolegi wnioskuję że jest z rocznika 97 (jak ja :icon_cool: ). Poza tym co zostało wcześniej napisane przydałoby się wziąć na taką wycieczkę drugą osobę (najlepiej dorosłą i doświadczoną w dłuższych wyjazdach) do pomocy w razie potrzeby. Po mało szczegółowym planowaniu trasy wydaje mi się że wcześniej na takie odległości nie jeździłeś, a sprzęt też nie jest zbyt dobrze dostosowany do takiego wyjazdu. Sam mam Hexagona X6 i po zrobieniu 80 czy 100 km to już nie jest relaksująca jazda tylko męczenie się - ta klasa rowerów jest dobra na krótkie wypady za miasto, w lekki teren tak dla zabawy.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Przez jaką miejscowosć pojedziesz? Jeśli przez okolice Cieszyna to mogę się dołączyć :)

edit   jestem dorosły mam 21 lat więc w razie czego ci pomogę ew. w razie sprawdzenia przez policje w zakopcu.

200km nieletni od domu bez dorosłego wzbudza podejżenia, że uciekłeś itp :D

Napisano

Rety ludziska gdzie Rzym a gdzie Krym :whistling:  Już łatwiejszej opcji niż przez Bielsko i Korbielów to nie ma. Po drodze tylko jeden mocniejszy podjazd przy przekraczaniu granicy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...