teq12345 Napisano 11 Maja 2014 Napisano 11 Maja 2014 Witam posiadam rover kross hexagon v4. Mam 17 lat rowerem jeżdżę dużo ok 50 km tygodniowo W wakacje rok temu jeździłem dużo po lesie , skakałem na nim, przez tą jazdę tylna piasta posiada wgniecenia od łożysk kulkowych i mam zamiar zrobić modernizację napędu, przerzucić się z wolnobiegu na kasetę i modernizację tylnej przerzutki. Chciałbym aby przerzutka miała ok 9 przełożeń bo lubię szybko śmigać na rowerze. W załączniku jest zestaw który sobie poskładałem dodam że mało się znam . I jeszcze parę pytań czy to się w ogóle opłaca jeśli tak czy trzeba bd zmieniać korbe czy łancuch czy cus ?
okiloki Napisano 11 Maja 2014 Napisano 11 Maja 2014 Łańcuch na pewno będziesz musiał zmienić bo się nie przyjmie na nowej kasecie. Możesz wziąć connexa 8xx lub 9xx bo shimano to guma od gaci i się szybko rozciąga. Zastanów się nad piastą na maszynówkach. Do takiej kasety musisz mieć stalowy bębenek. Reszta jest ok. W grę by wchodził np. http://allegro.pl/piasta-tyl-novatec-nt-802-36h-398g-na-maszynach-i4200088512.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.