Laos Napisano 9 Maja 2014 Napisano 9 Maja 2014 Witam Chciałem obniżyć kierownicę. Wyjąłem podkładkę dystansową. Teraz stery wyglądają tak jak na poniższym zdjęciu. Moje pytanie : Czy to jest prawidłowe, że rura idąca od widelca wystaje i nie styka się z mostkiem ? Czy to nie problem, że kapsel nie dotyka do mostka ? Czy mogę jeszcze dalej wyjmować dystanse i czy to nie zaszkodzi solidności trzymania się sterów i kierownicy ?
wiater Napisano 9 Maja 2014 Napisano 9 Maja 2014 Te podkladki ktore wyjales daj nad mostek. Tak jak jest teraz - bez podkladki miedzy top capem a mostkiem nie moze byc! Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Ziemko Napisano 9 Maja 2014 Napisano 9 Maja 2014 Tak zwany top cap sluży między innymi do tego aby skasować luzy na sterach, poprzez dociskanie mostka. U ciebie nie ma jak tego zrobić bo nie styka się z mostkiem. Załóż podkładkę i dokręć top cap tak aby kierownica lekko się obracała ale nie było żadnych luzów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.