piotree Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Witam, Rower Kross LvL a8 2012 Zacznę od prowadnika łańcucha przy przedniej przerzutce. Przy najniższym biegu z tyłu, łańcuch ociera lekko o prowadnik. Muszę naciskać przełącznik przedniej przerzutki, aby lekko odchylić prowadnik. Wiem, bida. Sęk w tym, że prowadnik nie reaguje na regulacje śrub L i H. Naciągnąć mocniej linkę? Z góry dziękuję za wyjaśnienia przyczyn/y oraz mozliwości rozwiązań. Druga sprawa: Wcale nie jestem pewien czy chodzi o suport. Przy dość równej jeździe 35km/h + słyszę sporadycznie metaliczny dźwięk. Mógłbym pochodzić np z ocierania tarcz o hamulce, ale wydaje mi się, że dźwięk dochodzi z okolic suportu. Jakieś sugestie? Thx. PozdrawiamPiotr
Mod Team Puklus Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Napisano 8 Maja 2014 Na jakim przełażeniu trze i która stronę prowadnicy wewnętrzną czy zewnętrzną?
piotree Napisano 8 Maja 2014 Autor Napisano 8 Maja 2014 środkowy i górny bieg z przodu oraz najżniszy z tyłu. łańcuch trze o zewnętrzną cześć prowadnika (trzymając przycisk przerzutki wypycham go na zewnątrz i wtedy jest ok - kwestia milimetra). Piotr
Mod Team Puklus Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Napisano 8 Maja 2014 A możesz to cyfrowo zapisać ? np 1x1, gdzie pierwsza liczba to korba a druga kaseta.
Mod Team Puklus Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Napisano 8 Maja 2014 Wykręć śrubę baryłkową przy manetce o kilka obrotów.
piotree Napisano 8 Maja 2014 Autor Napisano 8 Maja 2014 spróbuje. ale wino szumi więc później. bardzo dziękuję za wsparcie ))
piotree Napisano 12 Maja 2014 Autor Napisano 12 Maja 2014 Hej, Baryłka jest dokręciona (ruch do góry) na maxa. A kiedy odkręcam mam wrażenie, że efekt jest odwrotny i ociera mocniej. Jeszcze nad tym popracuję. PS
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.