Skocz do zawartości

[2000] Górski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zamierzam kupić rower do jazdy po mieście, las, scieżki rowerowe, parki, nie równe tereny. (dlugie trasy)

Jestem zainteresowany tymi 2 rowerami

Kross lvl A3 2013

http://www.mudserwis.com/kross-level-a3#!#dane-techniczne

ROMET Rambler 7.0 2014

http://www.sudol.romet.pl/rowery-romet/mtb/rambler-7-0,196.html

Jak byście mieli wybierać z tych wymienionych to który wziaść?

Jak macie jakies inne propozycje pisać. ;)

Wzrost 180 Waga 65kg

I jaki rozmiar ramy wziąć żeby było dobrze.

Napisano

Pojęcie "lepszy" jest względne  warrto napisac pod jakim względem będzie on lepszy. No i cenowo też bedzie mała roznica. Akurat tutaj jestem zdania,że Kross lvl A3 2013 to bardzo dobry wybór,znajomy ma od jakiegoś czasu i jest zadowolony.

Napisano
Pojęcie "lepszy" jest względne warrto napisac pod jakim względem będzie on lepszy.

Kross lvl A3 2013 to bardzo dobry wybór,znajomy ma od jakiegoś czasu

Mi się wydaje, czy sobie zaprzeczasz? :D Napisałeś, że wato napisać pod jakim względem lepszy, a sam tego nie zrobiłeś polecając rower :D

Oba są lepsze pod praktycznie każdym względem. Amortyzatory olejowe zamiast elastomerowych, elementy napędów z wyższych klas, 3x9 zamiast 3x8, lepsze korby, bardziej markowe koła i rurki... Do tego są recenzje tych rowerów w prasie branżowej (w przypadku drugiego tylko wersji na starszym osprzęcie) i tam też wychodzą dobrze.

Jakby autor poprosił by to wszystko wymienić, to bym to zrobił. Ale jak się pyta o propozycje to daje :D A3 jest niezłym, popularnym rowerem, ale w tym budżecie bywają lepsze propozycje i tyle.

Napisano

Tym, że ten starszy z 2013 jest lepszy i tańszy. Ma korbę/suport na nowocześniejszy i wytrzymalszy octalink. Nowszy model ma prymitywny kwadrat. Zaletą nowego modelu jest rama ze szlifowanymi spawami, co poprawia optykę i daje większy szacun na dzielni:)

Jeśli jednak mówimy o serii Level z 2013r, to w zasięgu twojego budżetu jest chyba też już wyraźnie lepszy A4.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...