Skocz do zawartości

Specialized best team

NeO

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Najwyższy czas zapisać się do klubu. Udało mi się zamienić wysłużonego Poisona E605 na S-Worska z 2007" :)

Zdjęcia:

http://i71.photobuck...wek18/spec1.jpg

http://i71.photobuck...wek18/spec2.jpg

http://i71.photobuck...wek18/spec3.jpg

Wybaczcie jakość zdjęć - strzelone na szybko telefonem, gdy walka ze składaniem całości do kupy nie była jeszcze zakończona.

Od tamtej pory nastąpiło parę zmian (czarne pancerze alligator, manetki x.9).

Zastanawiam się też czy nie zastąpić czarnych akcentów białymi (widelec, siodło). Wszelkie sugestie mile widziane ;)

PS. uprzedzając wszelkie kąśliwe uwagi - jestem świadom tego, że przewód przedniego hamulca należałoby skrócić, ale jakoś nie mogę się do tego zebrać. :blush:

• Mod Team
Napisano

Mrówek- przydałoby się skrócić przewód przedniego hamulca.

Aha- linki przerzutek idą dosyć specyficznie.... Tak w każdym Specu jest?

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Żona zamówiła u fotografa, który robi takie kubki ze zdjęciami, dała mu logo speca i po sprawie...Jedyny mankament, że logo po czasie zbladło po myciu w zmywarce. Od jakiegoś czasu myję ręcznie:)

Gość ANDRIUBIKER
Napisano

witam, to i ja dolacze do szacownego klubu speca, jak kazdy wie sa rowery i jest specialized ;), pozdrowienia 4 all , a jezdze s-worksem ht carbon, model '08 rok produkcji koniec '09 -ego, kupiona oczywiscie sama rama, a reszta wedle mojego gustu i uznania, wiadomo wszystkim ze najlepszy rower to ten zmontowany sobie przez siebie :)

• 4 tygodnie później...
Napisano

No to i ja w końcu dopisze się do klubu. Od marca posiadacz Specialized Rockhopper Pro. A w zasadzie sprzetu zbudowanego na bazie tej ramy :)

20120325121238.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

Jedyna rama stumpjumper jaki był dostępny to S-works, jednak 3600 za alu to troszkę za dużo... no i róznicy w wadze jakiejś tam wielkiej tez nie ma. a do karbonu jakoś przekonany nie jestem...

Ta była optymalna jak na początek. :)

Napisano

No na pewno inna. Ale ja po przesiadce z Treka 6700 to jestem geometrią wprost zachwycony. Na tamtym nie mogłem miejsca znaleźć. Cały sezon kręcenia, jak nie mostki to siodełko, a i tak ciągle coś. A na Speca wsiadłem jedna przejażdzka celem ustawienia siodełka i jest extra:)

Napisano

bo jak to napisali co prawda o stumjuperze 29 w bikeboardzie że w speca się wsiada a nie na niego :whistling: i coś w tym jest chociaż tak jak Ty Tauka mam rockhoppera to też przesiadłem się na niego bo pękła mi rama w ktm-ie ultra sporcie tu rozmiar 19 i ktm taki sam a rama o 500g lżejsza w specu w ogóle bez porównania inna klasa

Napisano

Tak długo opierałem się przed specem aż nie kupiłem. Chciałem bardzo stumpjumpera, jednak 29 nie lubię, do carbonu nie jestem przekonany, a w alu nic nie było dostęne. Poza S-worksem. I szczerze to już byłem bliski kupienia, jednak znajomy sklepowy pokazał mi w katalogu tego Rockhoppera i zaproponował że może mi z niego sama ramę opylic. I tak mi sie spodobał ze kupiłem :)

Napisano

No i to mi się podoba :)

No nie ma innej opcji... Nie jeżdże jakoś zawodowo czy wyczynowo, takie amatorskie wypady, jednakże troszkę rowerów przewinąłem i żaden mi jakos nie odpowiadał, a Spec od pierwszej przejażdżki mi spasił :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...