Skocz do zawartości

[ do 3000] Który rower crossowy wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie prekreślam marki Kross,robię przymiarki do tans alpa dla żony..negocjacje cenowe też są,myślę ze evado kupiłbym za około 3 tyś..a jak jeszcze bym brał drugi model to na pewno coś by było taniej. W punkcie jednym powiedzieli mi ze chcieliby bardzo pracować z krossem ale maja z nim za dużo problemów, nie chciał powiedzieć o co chodzi.Może masz racje ze nasze takie polskie nastawienie że jak polskie to gorsze,a niemieckie to gut:).Może gdybym nie objeździł pół województwa to bym wziął evado, no ale są ale.

Dochodzi to też ze unibike ma dcm 150kg jeśli się mylę to poprawcie mnie,jeśli to prawda to jest dużo wiecej od konkurencji.

Jeździłem tez przez chwile scottem sportsterem 20 wiem ze osprzęt mogł mieć lepszy za tą cene..ale on płynął nie jechał:)...może to psychologia działa..i gdyby pozaklejać nazwy firm na rowerach i się przejachać posczególnymi rowerami...wnioski mogłyby być całkiem inne..

Napisano

co do udźwigu, to coś w tym może być, ale pewnie kosmiczne obciążenia 150 kg są dopuszczalne tylko w teorii, w praktyce nie chciałbym przekraczać 100 z sakwami.

Tylne widełki w MTBekach Unibika wyglądają na dużo solidniejsze niż u innych marek, aczkolwiek porównywałem z Kellysem, Krossem, Ghostem.

Nie wiem jak w crossach, ale pewnie będzie podobnie.

Napisano

Sam fakt że mają podniesione dmc niż konkurencja może tylko poświadczyć że są bardziej wytrzymałe.Ja też nie bedę się dociążał na 150 kg weź to rozpędź:)

Myślę że max to będzie 120 kg z namiotem i kuchenką gazowa :)

Napisano

OT: to zadbaj o to żeby się dało zamontować bagażnik też na przodzie. Myślę że nie będzie problemów w żadnym crossie, nawet z tarczami, ale mówię.

Jak w moim mtb 26 załaduje połowę dobytku, a montuje sakwy na samym tyle bagażnika żeby piętami nie wadzić, to trzeba bardzo z wyczuciem jechać żeby się na jakimś piasku nie wychrzanić. Sakwy na przodzie powinny poprawić rozkład masy, no i odciążyć tylne koło.

Napisano

Dokladnie tak,sakwy beda z przodu i z tyłu:)jak przód to na blokadzie trzeba bedzie jechać szkoda amorka:)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam.

Troszkę za późno ale pisze.Jak to mówią lepiej później jak wcale.

Kupiłem UNIBIKE ZETHOSA i jestem bardzo zadowolony:)

Kręcę kilometry i jest super zabawa:)

Dziękuje za porady i rady od wszystkich:)

a o to on:)

post-174324-0-28360400-1402518294_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...