Skocz do zawartości

[rama] wasze opinie o ramach

asked

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardziej sportowa chociaż przy takim klocku jak ja brzmi to śmiesznie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Mod Team
Napisano

Ale zainteresowałem mnie ta nierdzewka... Szukam jakichś ram ale nie widzę

Proszę, pierwsza z brzegu, podaję tylko jako przykład, bo rama już niedostępna na rynku.

http://bikemagic.com/gear/pipedream-release-limited-edition-reynolds-931-frame.html

Nierdzewka jest ciągle droga i może okazać się trochę poza Twoim budżetem, ale na ten przykład Niner robi ładne, sportowe ramy ze stali. Ze znanych sa jeszcze bardziej budżetowe Salsa, Jamis (853), Surly (tańsze rurki i mniej sportowe geometrie) i wiele mniejszych maufaktur. Doprawdy nie wiem, co Ci podsunąć. Pisałeś coś o zmianach w geometrii - może od łatwiej byłoby zacżąć od tego?
  • Mod Team
Napisano

W jakim sensie nieosiągalne?

Niner - beastiebikes.pl
Salsa - velove.pl
Surly - velove.pl i onemorebike.pl

Jamis - nie wiem czy jeszcze, ale można popytać w bdc-bike.pl (do tej pory prowadzili dystrybucję)

PS. Nawet niedrogie, budżetowe ramy ze stali mogą mieć charakter "rasowych" ścigałek... ;)

charger-cooker-trois-quart.jpg
p4pb10671347.jpg
photo+1-10.JPG

Napisano

Kolega mam nadzieję przekona się do stali bo te maszynki to właśnie rowery przez duże R. Po prostu coś pięknego. Tylko może trzeba mu pomóc w szukaniu bo jakoś ciężko to idzie czemu się nie dziwię. Też się nie znam na takich ramach i też miał bym na początku trudności z wyszukaniem czegoś odpowiedniego. Wyszukajcie coś stalowego do kupienia na teraz.

Napisano

Kolega ma chyba dysonans  poznawczy i nie wie jaką ramę ugryźć.

Moim zdaniem przy zaproponowanym budżecie nie ma się, co zastanawiać i szukać jakieś porządnej stalowej ramy, a nie budżetowego  aluminiowego wypustka.

Napisano

Hej

Sercem i dusza jestem za ramą TREK a , generalnie TREK, samej ramy nie sprzedaje, ale możesz kupić od chłopaków z KRYSPORTU w Bydgoszczy, albo DRE Rowery z Gdyni, da się dogadać na zakup samej ramy - polecam

Bartek

Napisano

Widzicie... Do tej pory moje doświadczenia ze stałą były mało przyjemne głownie ze względu na wagę rowerów.

Mój obecnie wazy niecałe 13 kg i to juz z dodatkami.

Przeczytałem pare opinii o stali od raya i moze sie skusze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...