Skocz do zawartości

[do 5000zł] Zakup nowego uniwersalnego roweru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Na wstępie pragnę się przywitać. Nazywam się Ariel lat 28 pochodzę ze Śląska i od dłuższego czasu rozglądam się za rowerem dla siebie. Niestety wiedza na temat sprzętu rowerowego jest bardzo niska w moim przypadku i chciałbym zdać się tutaj na Was. Rower będzie mi służył w głównej mierze do wycieczek górskich jak i poruszania się po śląskich lasach czy drogach rowerowych, czyli uniwersalny.

Budżet jaki chcę na to przeznaczyć tj. max 5000zł, zależy mi na bardzo dobrym rowerze, który będzie dawał przyjemność z jazdy, a nie tak jak mój poprzedni rower za 1000zł, gdzie po 20km wszystko mnie bolało, natomiast jak wsiadałem na rower kolegi to istna przyjemność z jeżdżenia.

Wzrost: 179cm

Waga: 88kg

Proszę o jakieś cenne informacje, mam jeden rower na oku w Galerii Katowickiej, z tego co pamiętam tj Merida za 4400zł, ale nie jestem w stanie powiedzieć teraz jaki to model, mogę to ustalić jutro koło południa.

Mimo wszystko liczę na waszą pomoc i chętnie odpowiem na każde pytanie w miarę możliwości czasowych.

Napisano

Dokładnie wypadało by zapytać o to w miejscu gdzie byś kupował. W przypadku Cube piszą aby nie robić żadnych modyfikacji lub wymiany części poza profesjonalnym serwisem. Na chłopski rozum jak byś serwisował tam gdzie chcą i była adnotacja w karcie gwarancyjnej to nie powinni się czepiać.

Napisano

Nie nie ma podobnych parametrów. First jest dobry ale trochę mu jednak brakuje do Marvel'a. Manitou ma tutaj lepszy system TS Air, który wybija ten wideł jakością pracy w stronę Reby czy Fox'a. Kolejna sprawa to hydrauliki Tektro a po drugiej stronie Deore. Cube ma też lepsze piasty. Różnica w cenie skądś się bierze co nie zmienia faktu, że Author też da rady.

Napisano

Cube nie potrzebuje dodatkowych modyfikacji aby przyjemnosc i komfort jazdy był bardoz wysoki,zapytaj kolegi jaki model dokładnie ma oraz gdzie kupował,tym sposobem będzie można coś ustalić i kto wie,byc może kupić podobny.

Napisano

Kolegi rower kosztował 8900zł :))

Mówił mi że z authora będę zadowolony, bo lepszy mi nie jest potrzebny, a i serwis jest dużo tańszy.

Napisano

Kolegi rower kosztował 8900zł :))

Mówił mi że z authora będę zadowolony, bo lepszy mi nie jest potrzebny, a i serwis jest dużo tańszy.

Nie ma znaczenia ile rower kolegi kosztował. Nie o tym tu rozmawiamy. Serwis większości rowerów tej czy wyższej klasy jest podobny a różnice widać dopiero w przypadku obsługi amorków. Tym się nie sugeruj. Co się tyczy tego Authora to jest sensownie poskładany i na pewno można śmiało na nim po górach poszaleć. Jeśli jest faktycznie tak jak pisze przedmówca i przyśpieszy to wybór to ja w zasadzie od nastu lat korzystam składając rowery dla siebie tylko z ram od Pepików.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...