flor3q Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam mam problem ponieważ mam luzy w sterach Dokręcałem odkręcałem według poradników i nic. Rozłożyłem na części pierwsze złożyłem z powrotem i dalej to samo. Gdy jadę po kamieniach to stery się tłuką (taki dźwięk jakby metal walił o metal) Proszę o pomoc Mój Rower to Kross level a5
beardman Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 Jesteś pewien, że to luzy na sterach? Może np amor stuka lub masz luzy na piaście? Ewentualnie możesz mieć za mało przyciętą rurę sterową. Wtedy nie skasujesz luzów na sterach.
flor3q Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Napisano 27 Kwietnia 2014 Jestem pewien że to stery.Tylko dziei mnie to że przez tyle czasu się nic nie działodziało Czyli jak si3 tego pozbyć? Przyciąć rurę sterową? Jesteś pewien, że to luzy na sterach? Może np amor stuka lub masz luzy na piaście? Ewentualnie możesz mieć za mało przyciętą rurę sterową. Wtedy nie skasujesz luzów na sterach. Dziwne bo przez tyle czasu nic się nie działo...Na pewno to stery. Czyli przyciąć rurę sterową?
beardman Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 Jeżeli wcześniej nie było problemu to rura sterowa jest dobrze przycięta. Jesteś pewny , że wszystko dobrze poskładałeś? Nie miałeś jakiejś np podkładki cienkiej pod mostek o której zapomniałeś? Jeśli masz łożyska maszynowe to może po prostu są wyrąbane i kwalifikują się do wymiany? Ciężko coś doradzić tak "z powietrza". Jeśli masz możliwość to spróbuj dać jakieś zdjęcia lub filmik nagrany telefonem. Pozdrawiam
flor3q Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Napisano 27 Kwietnia 2014 Nie mam łożysk maszynowych Hmm postaram się jutro rozkręcić i pokaże od razu jak składam na filmiku bo może to moja wina.Filmik dam około 15/16 bo nie mam wiele czasu.A może wymiana moich `zwykłych' lożysk pomożę? Jeżeli wcześniej nie było problemu to rura sterowa jest dobrze przycięta. Jesteś pewny , że wszystko dobrze poskładałeś? Nie miałeś jakiejś np podkładki cienkiej pod mostek o której zapomniałeś? Jeśli masz łożyska maszynowe to może po prostu są wyrąbane i kwalifikują się do wymiany? Ciężko coś doradzić tak "z powietrza". Jeśli masz możliwość to spróbuj dać jakieś zdjęcia lub filmik nagrany telefonem. Pozdrawiam .
Fenthin Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 Mówisz, że przez długi czas nic się nie działo. A czy przez ten czas zaglądałeś do sterów?
flor3q Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Napisano 28 Kwietnia 2014 Jeżeli wcześniej nie było problemu to rura sterowa jest dobrze przycięta. Jesteś pewny , że wszystko dobrze poskładałeś? Nie miałeś jakiejś np podkładki cienkiej pod mostek o której zapomniałeś? Jeśli masz łożyska maszynowe to może po prostu są wyrąbane i kwalifikują się do wymiany? Ciężko coś doradzić tak "z powietrza". Jeśli masz możliwość to spróbuj dać jakieś zdjęcia lub filmik nagrany telefonem. Pozdrawiam Postanowiłem zmienić łożyska i gwiazdę (zdawało mi się że gwiazda była krzywo wbita) i pomogło Luzów w sterach 0%. Jeszcze mam tylko mały luz w amortyzatorze Mówisz, że przez długi czas nic się nie działo. A czy przez ten czas zaglądałeś do sterów? .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.