cristo512 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Napisano 29 Kwietnia 2014 Nie wiem, co bym wybrał Poza tym, z tego co widzę, ta wersja 4.0 ma jednak napęd 3x9, a nie 3x8 więc faktycznie jest chyba lepsza. No chyba, że to też jest jeden z wyjątków od tego, co jest na zdjęciu i z rozpędu sprzedawca o tym zapomniał Dostałem odpowiedź od sprzedawcy - tak jak na rysunku 3x9. Jednak czy to dużo zmienia? Warto dopłacać te 400zł za coś takiego? Bądźmy optymistami powiedzmy, że uda mi się sprzedać ten cały tablet gratis za 200zł, czy opłaca się dokładać 200zł do tej 4.0?
Tadeus Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Do dojazdów 2km i 20km raz w tygodniu, to moim zdaniem spokojnie starczy 3.0. Do tego trochę taniej będzie go serwisować. A mama nie ma jakichś preferencji wizualnych? W końcu dobrze by było, by ten rower polubiła, jak już się ma nim wozić W razie czego w tej Gazeli będzie można wymienić kierownicę na bardziej wygiętą do góry i tyłu. A przy takich potrzebach nie myślałeś o czymś bardziej miejskim z przerzutkami wewnętrznymi w piaście? Trwalsze rozwiązanie, które do tego jest jeszcze łatwiejsze w obsłudze dla początkujących Np coś podobnego, do tego: http://allegro.pl/hercules-city-7-2013-damski-rower-miejski-piekny-i4193560403.html
cristo512 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Napisano 29 Kwietnia 2014 Jeśli chodzi o część wizualną to zdaje się, że nie bardzo na to zwraca uwagę, poza tym to ma być niespodzianka, przez co nie mogę jej po prostu zapytać Z tym miejskim to mnie rozwaliłeś Myślałem, że już prawie koniec, zaraz mogę zamawiać a tu coś takiego Ja tam się za bardzo nie znam, trekkingowe wyglądały dla mnie na takie porządniejsze, nad miejskimi się nie zastanawiałem. Czym one się różnią? W sumie to mogłem zapytać na początku tematu jaki ten typ roweru - po prostu chcę aby nie trzeba było się namęczyć z tym całym nieustannym jechaniem przez 20 km.
Tadeus Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 To znaczy tak... Trekkingi są ogólnie technologicznie i sprzętowo znacznie bardziej zaawansowane. Przeznaczone głównie do dłuższych wycieczek, również poza miasto. A miejskie są proste jak budowa cepa, przez co rzadziej się je serwisuje i łatwiej obsługuje, do tego dają jeszcze bardziej wyprostowaną postawę. Różnica w napędzie wygląda tak, że przy normalnych przerzutkach: - masz wszystko na wierzchu, więc się brudzi - masz dwie wajchy zmiany biegów, niektórych kombinacji nie możesz używać, musisz pamiętać, by nie przerzucać pod obciążeniem/pod górkę itp. W konsekwencji kończy się tak, że większość początkujących w ogóle boi się ich dotykać Przy przerzutkach w piaście: - wszystko jest schowane, więc się nie brudzi i wolniej się zużywa - masz tylko 7 biegów pod jedną wajchą i ich użytkowanie jest łopatologiczne. Można przerzucać nawet stojąc i nie pedałując Na minus dla miejskich jest to, że najczęściej przy podobnym poziomie jakościowym są wyraźnie droższe.
cristo512 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Napisano 29 Kwietnia 2014 Hm, wydawało mi się, że jeśli wziąłbym miejski to na dłuższe trasy trzeba by się bardziej namachać z pedałowaniem. Co do przerzutek to wydaje mi się, że ona sobie ustawi na 1 opcję i nawet tego dotykać nie będzie Skoro są droższe to jaki inny poza tym, który wysłałeś? Bo ten wydaje się taki trochę tańszy
Tadeus Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Tak samo się napedałuje. Te nowe aluminiowe miejskie nie są wyraźnie cięższe od trekkingów. To prawda, że pozycja jest bardziej zrelaksowana i wyprostowana, niż w trekkingu, co w teorii przekłada się na większy opór powietrza i mniej wydajne wykorzystanie mięśni. Ale... to nie ma znaczenia, przy prędkościach i dynamice jazdy, z którą normalnie poruszają się mamy (chyba, że twoja, to mama wybitnie sportowa i lubi pocisnąć sportowo po asfalcie:>). Ten co podałem jest tańszy, ale w sumie jedyne co ma dobre, to przerzutkę. Na reszcie oszczędzono dość mocno. Co do jeżdżenia na jednym biegu - to normalne i właśnie dla takich ludzi są przerzutki w piaście. Moja żona całe życie była uparta i nie tykała się przerzutek, a tych zaczęła z chęcią używać. Tak popatrzyłem po allegro i w sumie wychodzi na to, że jest całkiem sporo fajnych miejskich w Twoim budżecie. Ten na przykład jest wypasiony technologicznie: http://allegro.pl/niemiecki-rower-bicycles-28-nexus-8-dynamo-piasta-i4161633511.html Nawet amortyzator ma tłumienie olejowe, jak w wysokiej klasy trekkingach wyprawowych, a bagażnik tak solidny, że można by nim Azję z sakwami przejechać i do tego wysoki model opon Schwalbe. Wszystko markowe, hmm przyznam, że pierwszy raz widzę coś takiego w takiej cenie i ten spokojnie technologicznie dorównuje trekkingom I rozmiar też się zgadza.
cristo512 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Napisano 29 Kwietnia 2014 OK, wygląda dobrze.. nawet bardzo dobrze, szkoda tylko że od początku nie byłem nastawiony na miejski. Jak nic się nie zmieni to zamówię go tak za 2 godziny, mam nadzieję tylko, że do tej pory nikt go nie kupi Niestety, ale naszła zmiana, a mianowicie kolor nikomu się nie podoba. Prosiłbym o jakąś inną, podobną propozycję z innym kolorem, jak to tata powiedział "byle nie biały". Nie ma czasem jakichś polecanych modeli? Tamten niestety nie ma jakiejś nazwy, przez co nie wiem jak znaleźć inne jego wersje o ile takie istnieją.
Tadeus Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Nic podobnie korzystnego nie znalazłem. http://allegro.pl/rower-miejski-accent-cityliner-7-18-nexus-zielony-i4173031070.html Takie cuś jest - na plus to, że podają z czego to jest złożone i jest tam dużo markowych części. Ale szału nie ma.
cristo512 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Napisano 29 Kwietnia 2014 Wychodzi na to, że chyba nie będzie niespodzianki i po prostu jej zapytam czy będzie jej pasował biały, bo dla mnie to nic takiego, ale tata z bratem odradzają
Tadeus Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Oj tam oj tam. Na pewno da się z niej w jakiś pokrętny sposób wyciągnąć, czy podobają jej się białe rowery "- Mamo, słyszałaś xxx (tu znana osoba, albo krewny) kupiła sobie biały rower. Jak można kupić rower w tak brzydkim kolorze! Tobie się takie rowery podobają?!"
cristo512 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Napisano 29 Kwietnia 2014 xD w sumie to niezłe, spróbuje.. brat uważał, że jak jej powiem, że ktoś inny kupuje i pokaże to sie nie zorientuje, ale ja wiem, że to nie wypali, za to Twój pomysł supcio
Tadeus Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Ciekaw jestem, co z tego wyjdzie Zawsze zostaje Kands/Gazela, a nawet ten Accent. Wszystkie są w porządku, to tragedii nie będzie. Ale nie zazdroszczę ci wyboru, bo sam nie wiem, co bym wziął.
cristo512 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Napisano 29 Kwietnia 2014 Tym bardziej, że z dyskretnego pytania o ten kolor wyszło, że kojarzy jej sie z rowerem babci, który niezbyt ładny był, więc wychodzi na nie jeśli chodzi o ten biały kolor.. tyle, że tamten rower miał taką przyniszczoną farbę, możliwe, że ten by się jej spodobał.. Jeśli chodzi o Accent'a to ja sam jestem na nie co do koloru zdaje się, że albo wezmę Gazelę, albo tego białego. Chyba jestem zmuszony wziąć Gazelę. Zbyt negatywnie jest nastawiona do białych rowerów.. Chociaż w sumie czy kolor jest taki ważny? Na początku może i zwraca się na to uwagę , ale wydaje mi się, ze później jest to już pomijane.. zastanowię się jeszcze do jutra i dam znać jaki będzie wybór Niestety nie wiem na co zwracać uwagę, ale wygląda w miare dobrze: http://allegro.pl/rower-miejski-romet-athene-down-town-nex8-d-i4178085202.html Proszę o opinie
cristo512 Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Napisano 30 Kwietnia 2014 Trudy zakończone Pare minut temu zamówiłem tego białego miejskiego, tak więc wielkie dzięki za pomoc
Tadeus Napisano 30 Kwietnia 2014 Napisano 30 Kwietnia 2014 No, rower niewątpliwie porządny. Tylko, czy dostanie doceniony
cristo512 Napisano 15 Maja 2014 Autor Napisano 15 Maja 2014 Takie podsumowanie: Nie wiem co by mówiła gdyby dostała Gazele, ale na tego niestety narzeka (tyle, że jest osobą, która zawsze narzeka).. tak jak ja uważa, że na trekkingowym lżej by się jeździło. Wydaje mi się, że jednak mogłem kupić tą gazelę. Nie wiem czy byłby to rzeczywiście lepszy wybór, ale z wyglądu by sie przynajmniej cieszyła . W każdym razie tak zostanie, z pewnością lepsze to niż jeżdżenie moim gratem. Dzięki jeszcze raz za pomoc i żegnam
Tadeus Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Tyle, że akurat ten model w jeździe niezbyt się od tej Gazeli różni. Ech, załamka No nic, sorry, że nietrafiony
cristo512 Napisano 15 Maja 2014 Autor Napisano 15 Maja 2014 Czy nietrafiony to nie wiem, możliwe, że na gazele narzekałaby jeszcze bardziej. Tak się składa , że ciotka z drugiego końca polski kupiła galeze, to kiedyś będzie można porównać
cristo512 Napisano 21 Maja 2014 Autor Napisano 21 Maja 2014 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc może tak uda mi się dowiedzieć: Czy można wyregulować te całe przerzutki w piaście tak, aby lżej się jechało pod górkę? Na moim starym góralu nie jedzie się tak strasznie pod górkę, za to w tym miejskim jest to katorga, czy można coś z tym zrobić?
Tadeus Napisano 21 Maja 2014 Napisano 21 Maja 2014 A to nie jest kwestia tego, że to po prostu rower z wyprostowaną pozycją? Ten Nexus 8 spokojnie ma zapas przełożeń do pokonania każdego miejskiego wzniesienia. Ludzie z nim nawet na wyprawy jeżdżą, więc podejrzewam, że to nie kwestia przerzutki. W razie czego można po prostu wymienić tylną ząbatkę na większą. Kosztują grosze, a wszystkie przełożenia staną się z automatu "lżejsze." Możesz dla próby też spróbować zdjąć tę futurystyczną osłonę na łańcuch. Powinna nie stawiać oporu, ale kto wie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.