Skocz do zawartości

[napęd]Kupno części

CaMi3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Planuję zakup części do roweru jakim jest trek 3700 i całkowicie się na tym nie znam.

Do orginalnych obręczy Bontrager 550 chcę dokupić: Piastę, kasetę lecz nie wiem jakie są to rozmiary, czyt. nie wiem jak nawet w sklepie zapytać :P Raczej powinni tam doradzić ale nigdy nic nie wiadomo.

Więc chciłbym zapytać jak to jest, czy ma to jakieś znaczenie np. czy są jakieś różne rozstawy obręczy, np. czy są węższe lub szersze i mogła by piasta nie pasować.

Z góry dzięki za doinformowanie żółtodzioba.

• Mod Team
Napisano

To ja zapytam:

- ile masz do wydania

- jakie te piasty mają być i nie ich rozmiar tylko czy z mocowaniem tarczy czy nie?

ogólnie w tym rowerze masz piasty przód 100x9mm,  tył 135x9mm. polecam zaciekawić sie piastami na łożyskach maszynowych. Przednią powinieneś dostać do 50zł a tylną ok 80-120zł. do kompletu potrzebujesz jeszcze szprych, bo możliwe ze stare nie bada pasowały no i nowe nyple.

Brzęczało coś tam jeszcze o kasecie ... kaseta to juz zależy od manetek i do nowe obowiązkowo nowy łańcuch. musisz sie wysilić i więcej napisać.

Napisano

Mam do wydania 150 zł. i piasty mają być bez mocowania tarczy.

Z góry dzięki za podanie jakichś propozycji 

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...