Maaciek Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Cześć wszystkim ! Jestem nowy na tym forum i chciałbym wszystkich serdecznie powitać . Poszukuję używanego mtb 26'/29' które służyło by mi na dłuższe przejażdżki zarówno na ścieżki rwr jak i las / górki . Nowy rower odpada całkowicie ponieważ w tym przedziale cenowym nie znalazłem nic ciekawego . Stan roweru nie musi być doskonały jeżeli są tam usterki typu wgniecenia , luzy , zadrapania - to mnie nie odstrasza. Mam 180 cm wzrostu , ważę 68 kg . Rozmiar ramy preferowałbym mniejszy niż powinienem mieć najlepiej nic większego niż 18 " - wolę mieć dłuższą sztyce niż większą ramę , jeździłem przez parę ładnych lat na rwr z ramami 13 " i nie czuję się komfortowo na większych ramach podczas zwykłej jazdy jak i w czasie szybszego zjeżdżania . Zwracam się więc do Was z prośbą o jakieś propozycje , temat XC i dużych rowerów jest dla mnie tajemnicą i nie mam za dużej wiedzy o częściach i ich wartości . Dziękuje i pozdrawiam Maciek
7mtb Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Możesz przemyśleć jeszcze raz zakup nowego roweru: http://allegro.pl/rower-mtb-romet-jolene-2-slx-avid-elixir-3-krakow-i4145031658.html Co do 29" to za taką kasę raczej nic ciekawego nie znajdziesz A z używek np: http://olx.pl/oferta/rower-kross-level-a7-deore-xt-dartmoor-sr-gratisy-CID767-ID5FPN5.html#92c93cc3b7
PjeseczeQ Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Cześć wszystkim ! Jestem nowy na tym forum i chciałbym wszystkich serdecznie powitać . Poszukuję używanego mtb 26'/29' które służyło by mi na dłuższe przejażdżki zarówno na ścieżki rwr jak i las / górki . Nowy rower odpada całkowicie ponieważ w tym przedziale cenowym nie znalazłem nic ciekawego . Stan roweru nie musi być doskonały jeżeli są tam usterki typu wgniecenia , luzy , zadrapania - to mnie nie odstrasza. Mam 180 cm wzrostu , ważę 68 kg . Rozmiar ramy preferowałbym mniejszy niż powinienem mieć najlepiej nic większego niż 18 " - wolę mieć dłuższą sztyce niż większą ramę , jeździłem przez parę ładnych lat na rwr z ramami 13 " i nie czuję się komfortowo na większych ramach podczas zwykłej jazdy jak i w czasie szybszego zjeżdżania . Zwracam się więc do Was z prośbą o jakieś propozycje , temat XC i dużych rowerów jest dla mnie tajemnicą i nie mam za dużej wiedzy o częściach i ich wartości . Dziękuje i pozdrawiam Maciek Błąd. Rower widzę masz zamiar używać rekreacyjnie. Lepiej kupić rower nowy, bo jest z nim po prostu więcej spokoju i nie trzeba się martwić czy był katowany, ile wytrzyma i czy warto by kupić jakąś konkretną używkę. Unibike Fusion 29 to jest IMO maszyna dla ciebie i nie musisz za wiele szukać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.