apb Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Na wstępie chciałbym się ze wszystkimi przywitać - cześć. Dostałem rower - kross hexagon x1 (model 2014). Słyszałem o nim wiele negatywnych opini. Mam teraz dwie opcje do wyboru: 1. Sprzedać rower, stracić na nim sporo i kupić inny. 2. Wymienić na inny model, też krossa z serii hexagon (ceny takie jak na stronie www krossa). Co według Was powinienem zrobić? Mówiąc szczerze wolałbym opcję drugą - mam rower od razu, nie muszę bawić się ze sprzedażą. Dołożyć mogę jakieś max 600 zł. Chciałbym rower MTB, do sprawnego poruszania się po Warszawie - czyli krawężniki, dziury itp. Zależy mi na hamulcach tarczowych - chyba, że wybijecie mi je z głowy. Jeszcze infromacje o moich gabarytach: wzrost: 170 cm waga: 95 kg (w trakcie zrzucania) Serdecznie dziękuję za wszelką pomoc.
PjeseczeQ Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 To zrzuć tą wagę jak najszybciej, bo DMC nie to u Krossa. Hamulce tarczowe wybijam ci z głowy, bo są ci nie potrzebne to raz, a dwa budżet za mały. Hexagony też ci wybijam z głowy, bo są do niczego. Do zabawy w terenie za delikatne, na asfalcie mułowate. Skoro sprzedaż jest dla ciebie mocno nieopłacalna, to nie zostaje ci nic innego jak iść śladem Policji ( http://www.tvn24.pl/policja-przesiada-sie-na-rowery-za-200-tys-zl,416775,s.html ) i kupić Evado 2.0 : http://www.kross.pl/pl/2014/cross/evado-2-0
apb Napisano 21 Kwietnia 2014 Autor Napisano 21 Kwietnia 2014 Rower, który proponujesz ma 28", wolałbym 26". Taki większy na cieńszych oponach mam od wielu lat, jednak nie sprawdza się na chodnikach i ulicach stolicy. Chciałbym coś z MTB. A gdyby udało mi się go sprzedać to w co warto inwestować?
PjeseczeQ Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Nie sprawdza się, bo ? Z MTB minimum Level A2. Jak miałbym podobne preferencje i ten złom u siebie, to bym raczej brał coś od Krossa - mniejsza strata. Ale jak już sprzedać, to drugi raz bym zakupił to co mam w profilu i tyle.
apb Napisano 21 Kwietnia 2014 Autor Napisano 21 Kwietnia 2014 Nie sprawdza się, bo zbyt cienkie koła, brak amortyzowanego widelca, za duże koła, za delikatny itd. Hexagony o wyższych oznaczeniach są lepsze czy tak samo kiepskie jak X1?
PjeseczeQ Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 Tak samo kiepskie, bo geo nie do lasu, a na asfalt za wolne, już ci to pisałem. Evado 2.0 już ma amor i to całkiem ok, wspomaga hamowanie i wybiera większe dziury. Obręcze nie są szosowe, 'trochę' więcej wytrzymają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.