Skocz do zawartości

[do 1500zł/szt ] MTB używany lub nowy - 2szt

antek33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Zastanawiam się nad zakupem 2 rowerów. Stąd też kasa jaką chcę przeznaczyć nie zbyt duża - 1500zł/szt. 

Rowery będą słuzyc głownie na wypady za miasto w mieszanych trasach z przeznaczeniem na polne drogi, las, kamienie itp. 

Nie jeździmy ekstremalnie ale chcemy aby przejazd drogą inną niz asfaslt był w miarę przyjemny. Do jazdy po miescie mamy "kozy, pazdzierze"  z masą sakw, torb i innych akcesorii chociażby na duże zakupy(pominę fakt, że po załadowaniu roweru przód mi się podnosił...hehe). 

Skłaniam sie ku MTB na kołach 26 - i szerokich jak na możliwości w takiej cenie(2.25 ?). Kierownica raczej profilowana w lekkie "U", klamki metalowe, przerzutki najlepiej na tych "klikaczach" chociaż tutaj mi to z deka obojętne czy manetki czy klikaczy lub "zegary" . 

Hamulce chyba lepiej tarczowe ? Czy na hydrauliczne można liczyć w takiej cenie ? (np. uzywka)

Chcę aby to był taki klasyczny mtb - szerokie opony - tarczowe hamulce - dobre zawieszenie.

Nie mam uprzedzeń co do używek ale dobrze aby były 2 przynajmniej podobne modele. 

Wiem, chaotycznie to wszystko opisałem... :)

Aha co do przerzutek - są mi obojętne jaki model bo jakoś w żadnym rowerze nie miałem problemów - wszystko się sypło ale nie przerzutki...Chyba, że ma to kluczowe znaczenie przy pedałowaniu - większa stabilność, mniejsze opory itp...

Wiem, że polecane są:

Kands Energy 1300

Rockrider 5.3 

Lazaro Evolution V2

-coś z Rometa...(?) 

Bardzo podoba mi się Rockrider 6.3 - dla mnie miazga ale wiem, że nie chwalicie centralnego amortyzatora w rowerze za takie pieniądze - dopiero od okolo 4000zł są sensowne z centralnym zawieszeniem. 

Napisano

Przydałaby się informacja jakiego rozmiaru lub rozmiarów ram szukasz lub ewentualnie Wasz wzrost.

Za te pieniądze można znaleźć coś używanego na hydraulicznych hamulcach i całkiem niezłym sprzęcie, ale w amortyzowane ramy bym się jednak nie pchał.

Napisano

Ja mam 178-179cm - waga 100kg(w planach zrzucenie z 20kg), natomiast kobieta ma 163cm(waga 74kg).

Generalnie co polecicie jako nowe a co z używek...? 

Ma byc wypas natomiast to, że nie użyjemy tego wypasu w 100% to inna sprawa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...