jogi109 Napisano 20 Kwietnia 2014 Napisano 20 Kwietnia 2014 Mam nowy rower a w nim stery Octane One ZS połzintegrowane. Miski był wbijane przez serwis. JA tylko to złożyłem z redukcją do 1 i 1/8. Byłem na "wyucieczce" 70km i jak przyjechał to zauważyłem, że jak zacisne przedni hamulec to wydobywa sie taki dziwny dźwięk. Takie głuche stukanie . COja mam sprawdzić? Odkręciłem mostek, dokręciłem kapsel z taką siłą, ze kolejne obroty robią sie co 1/6 obrotu z takim przeskokiem-czyli raczej mocno, dokręciłem mostek i nadal to jest. Może te bieznie z wycięciem źle leżą?
Rulez Napisano 20 Kwietnia 2014 Napisano 20 Kwietnia 2014 Czy mostek wystaje przynajmniej 3 mm ponad rurę sterową ? , bez tego nie da się skasować luzu kapslem.
jogi109 Napisano 20 Kwietnia 2014 Autor Napisano 20 Kwietnia 2014 *podkładki Nie pamiętam. Przycinał rurę serwis, i on dopasowywał podkładki, także myslę, że tak,. Problem rozwiązany. Polecam dobrze sprawdzać łączenia części w przedniej czesci pojazdu- szczególnie piasty i jej zacisku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.