PKdesign3D Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 Witam chciałbym zakupić rower Kellys a dokładnie Kellys URC 30 2014Proszę o opinię czy warto i jak z ramą w tym rowerze czy nie będzie pękać pozdrawiam.
PjeseczeQ Napisano 20 Kwietnia 2014 Napisano 20 Kwietnia 2014 W szosach za bardzo nie siedzę, ale ogólnie wydaje się być całkiem ok, skoro polski Kross ma swojego Vento 3.0 wyposażonego bardzo podobnie w tej samej cenie. Na ramy Kellys'a osobiście narzekania nie słyszałem i stylistycznie IMO bardzo fajnie wypada.
mklos1 Napisano 20 Kwietnia 2014 Napisano 20 Kwietnia 2014 Za taką cenę z osprzętem tylko Tiagra, to trochę słabo. Planet X - prawie full Ultegra + karbon w podobnym budżecie. https://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXSLPULT2/planet-x-pro-carbon-shimano-ultegra-road-bike Minus. W Polsce tego roweru nie kupisz. Trzeba kupić bezpośrednio w GB.
PKdesign3D Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Napisano 22 Kwietnia 2014 Za taką cenę z osprzętem tylko Tiagra, to trochę słabo. Planet X - prawie full Ultegra + karbon w podobnym budżecie. https://www.planetx....tegra-road-bike Minus. W Polsce tego roweru nie kupisz. Trzeba kupić bezpośrednio w GB. Właśnie ... ja chce cos co można kupic na miejscu max do 5,5tys
Cona78 Napisano 28 Kwietnia 2014 Napisano 28 Kwietnia 2014 Z tego co wiem to Kellys produkuje jedną ramę karbonową dla wszystkich modeli, a to oznacza że w najniższym URC 3.0 masz to samo co w topowym URC 9.0, tyle że w innym kolorze. Jeżdżę na URC 7.0 2013 w rozm. S i jestem bardzo zadowolony. Rama jest ___bardzo___ sztywna, genialnie przyspiesza i wymusza aerodynamiczną, pochyloną pozycję dzięki dłuższej górnej rurze. Tłumienie nierówności niestety dość średnio, tak widelec jak i sztyca podsiodłowa nie dają dużego komfortu, to nie jest rower dedykowany do jazdy długodystansowej a do ścigania. Na początek sezonu zakładam Syntace Hiflex i jak się plecy przyzwyczają to po miesiącu z powrotem Ritcheya :-). Jeśli chcesz zaoszczędzić to zapytaj w rower-sport.pl czy mają URC 3 z rocznika 2012-13. Widziałem kiedyś u nich przecenę z 1500zł na ten model. Od 2014 różni się malowaniem ramy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.