Skocz do zawartości

[do 750] rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Pomóźcie mi wybrać jakiś rower tak jak w tytule tematu do 750/1000 niestety wiecej nie dam rady uzbierać ale myślę że coś się uda w tym przedziale cenowym "wyrwać"dobrą sztuke.
Moje dystansy są 50/100Km tyg. wiadomo żalezy od tygodnia,Jeźdzę asfalt/las/pola mam wzrost 182cm.

Napisano

Może lepiej dołożyć i kupić coś z tych

SCUD Atlantic
Lazaro Integral V3
kands 1300
Kross Evado 1.1
Merida Matts 5

Prosimy o pomoc doświadczonych kolegów ?? Bo ja też mam problem jaki rower kupić .....
Napisano

Po pierwsze primo : za 750 z MTB możesz szukać co najwyżej jak najmniej zakatowanego Kross'a Level A2. 

Po drugie primo : wszystkie MTB w tej cenie (nie liczę Kands'a 1100 na kasecie, bo on jednak kosztuje 900) to jest szmelc na widelcach, przez które można się pozbawić jedynek - wstawienie 500 zł sztuka czyli 1000. Za ~1750 zaczynają się już niższe modele zagranicznych marek (sam zresztą posiadam przedstawiciela takiego "gatunku") - to się jednak opłaca. Bo zostaje się z lepszym sprzętem i nie ma stresu.

Po trzecie primo : jedyny nowy rower warty zakupu w tej cenie tzn. 227 puszek piwa (jeśli przyjmiemy, że jest to żubr 500 ml w cenie 3.29 PLN) to Lazaro Integral V1 wersja 2014 - przeznaczony dla osób do 70 kg(wolnobieg), do jazdy miejskiej i po asfalcie/szutrach.

Napisano

Lazaro, Kands i Scud to ten sam producnet. Przerzutka Tourney przód nie boli, tył bolałby bardziej. Przy takich dystansach trzeba unikać wolnobiegu z tyłu, czyli napęd min 8 biegów.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Napisano

witam jeszcze raz możecie mi jakieś dać amortyzatory przednie bo chciałbym gdzieś w czerwcu/lipcu zmienić a mam zooma, a czytałem na forum że moje amorki są bez nadziejne itp. a będę mieć pieniadze w czerwcu to bym przy okazji wymienił tak do 500zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...