Skocz do zawartości

[900] Niemiecki rower RUHRWERK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ten link który podałem jest do pogladowy, mam mozliwosc kupna nowego roweru za 900 zł, chodzi mi o osprzet.

Osprzęt: przerzutka tylna Shimano Acera, manetki – SunRACE, (8-rzędowa, trójrzędowa)

Napisano

Nie musi być to rower nowy, mogę także kupić jakiś używany sprzęt nawet crossa, najwyżej założę jakieś błotniki i oświetlenie. Bardziej stawiam na to aby się nie rozsypał po przejechaniu sezonu i był bezpieczny ponieważ zamierzam śmigać z moim dzieciakiem w foteliku montowanym z tyłu do ramy. Moja żonka jeżdziła na takim samym rowerku tylko damce, była zadowolona z jazdy:

http://allegro.pl/niemiecka-damka-trekkingowa-ruhrwerk-radom-i4125171591.html

Troszkę mam teraz dylemat :/ tym bardziej, z opinii Tadeusa, że to niemiecki supermarketowiec .

Napisano

Niemiecki supermarketowiec to nie to samo, co polski supermarketowiec, tam nawet w Lidlu sprzedają w miarę porządne rowery :)

Po prostu jest tam sporo części, które albo nie są dokładnie opisane, albo są to części, których marka jest trochę znana, ale u nas prawie nie występują, stąd ciężko za nie ręczyć. Skoro jednak żona testowała i mówi, że jest ok, to już jakaś tam pewność jest.

Ciężko mi jest ręczyć za jego jakość, ale raczej przy innym nowym trekkingu za 900zł nie będzie inaczej. Może faktycznie zobaczyć, czy ktoś nie sprzedaje jakiegoś używanego trekkinga?

Jeśli może być cross, to pewnie dopłaciłbym do tego:

http://allegro.pl/mocny-cross-lazaro-integral-v2-acera-suntour-alu-m-i4148699608.html

Nie jest to żadna rewelacja, ale przynajmniej wiadomo dokładnie, z czego jest złożony i nie ma tam żadnej wątpliwej jakości egzotyki :)

Napisano

Taki bajk z amortyzacją obu kół to pułapka - szkoda nerwów na uginacz z tyłu, pewnikiem łożyskowany na ślizgach. Wątpię by zawieszenie się uginało choć trochę.

Napisano

Jednak chyba  zostane przy zwyklym crossie, hill 800 z amorkami z tylu ograniczaja montaz fotelika na tylne kolo. Natomiast, nie moge znalez fotelika z mocowaniem na przod dla dziecka o wadze >13 kg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...