Skocz do zawartości

[900 zł] rower górski z możliwością ulepszania

rafixd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym kupić rower górski do ~900 zł. To jest mój wyjściowy budżet, na który mogę sobie teraz pozwolić. Za parę miesięcy będę mógł w niego jeszcze trochę włożyć i dlatego chciałbym kupić teraz coś w co warto będzie inwestować. Mam na oku kilka rowerów, prosiłbym o pomoc w wyborze. Mam 185 cm, 72 kg. Będę jeździł po mieście/lesie/drogach.

Kands Energy 1300

- Kands Energy 1100

Romet Rambler 5.0

- Romet Rambler 2.0

- Lazaro v3 

Jak widzicie, niektóre propozycje wykraczają po za budżet. I tu pojawia się moje pytanie czy warto trochę poczekać i dołożyć do nich. Przykladowo: mogę teraz kupić Kands 1100 i potem dokupić lepsze części lub mogę poczekać i kupić 1300. Warto coś takiego zrobić? Różnica między nimi będzie mocno odczuwalna?

Napisano

Tak, różnica między 1300 i 1100 jest spora i opłaca się dopłacić. Ale jeśli masz zmarnować cały sezon, to w sumie 1100 też nie jest aż taki zły i starczy, jeśli nie masz zamiaru go katować w ciężkim terenie i nauczysz się go sam serwisować...

Ale, uważaj, bo zarówno 1100, jak i Rambler występują z wersją z kasetą ośmiorzędową z tyłu. A ty pokazujesz wersje na siedmiorzędowym wolnobiegu. Tych się zdecydowanie nie opłaca kupować i nie są dobrą bazą do rozbudowy.

Napisano

Nie są najlepsze w żadnym pułapie. Taki Kands 1100 to jest po prostu najtańszy rower, niżej są złomy niebezpieczne dla użytkownika i otoczenia. A nie - Integral V1 2014 na miasto jest spoko jeszcze. Do lekkiej, niezbyt częstej jazdy przez osobę o małej masie.

Po bułki do biedronki i do lasu dwa razy w miesiącu - ok.

A jak MTB pod rozbudowę to minimum Level A2 2012. I nie ma nic za (pół)darmo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...