Aziraal Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 problem z przerzutkami wygląda tak, pierwszy raz robię z przerzutkami i nie bardzo ogarniam całego mechanizmu a dopiero chce ję założyć do tyłu chodzi o to, że mam zmieniarke z przodu i mechanizm z tyłu ale nie wiem gdzie wsadzić linke do tego mechanizmu z tyłu. Tył to mam "Shimano Tourney" nie będę wstawiał obrazka bo zaraz pewnie będzie temat zamknięty a nie ogarniam nic.
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2014 Pisząc zmieniarkę masz na myśli manetkę przy kierownicy ? Zmieniarką nazywa sie często samą przerzutkę to może być mylące. linke masz prowadzić od manetki, przez pancerze do przerzutki. od spodu powinna być nakrętka, lub śruba na imbus 5mm. Ona dociska linkę, będzie tam także podkładka i rowek, w którym linka ma sie znaleźć by to poprawnie działało.
Aziraal Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Napisano 11 Kwietnia 2014 W zielonym mam poprowadzić pancerz z linką i w czerwonym gołą linkę mam zakleszczyć tą śrubą a potem regulować ?
ugupu Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 Do zielonego dochodzi linka w pancerzu, pancerz wchodzi w zielone a dalej (przez zielone) idzie sama linka do czerwonego gdzie się ją blokuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.