Skocz do zawartości

[wysyłka] rower kurierem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

CennikPoczty polskiej.

Policzyłem priorytet, gabaryt B, waga 10-15kg, 3000zł ubezpieczenia i wyszło mi 92 zł. Ekonomia 87zł.

Jak dla mnie DHL jest "bezpieczniejszy", tańszy i możesz umówić się z kurierem na konkretna godzinę. Tylko musisz uważać żeby wymiary paczki nie przekroczyły 150x100x50 bo potem liczą sobie kolosalne kwoty rzędu 200zł i więcej.

Napisano

Kurcze nie wiem skąd te ceny bierzecie, ale nigdy więcej za wysyłkę roweru nie płaciłem więcej niż 40zł pocztą polską. Paczka ekonomiczna w przeciągu 2-3dni. Nie wiem po co bawić się w kuriera, tak duża paczka raczej nigdzie nie zaginie <_<

Napisano

senjiro dobrze mówisz że do 40 zł bez problemu wyśle się rower. Ja wczoraj wysłałem rower kurierem UPS za pośrednictwem strony dwiepaczki za 29,99zł z południa polski a dzisiaj był już u nowej właścicielki nad morzem.

Napisano

Tylko na poczcie trzeba na wymiary uważać bo chyba paczka musi być do 140cm długości. Polecam przejść się do sklepu rowerowego po karton, z reguły że są w nim równe pierdoły, które ułatwią zapakowanie roweru. W końcu nowe do sklepów też przychodzą w paczkach z Tajwanu :icon_mrgreen:

Napisano

pozwolisz że Cię poprwie :icon_mrgreen: jak byłem się orientować ile by mnie wysyłka kosztowała to Pani z okienka powiedziała że muszę się zmieścić w 150cm :icon_wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...