Przemooooo Napisano 8 Kwietnia 2014 Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam! Za miesiac planuje kupic rower moj budzet wynosi 2500 zl. Czesto jezdze po lasach wiec przekonuje mnie do tego tylni amortyzator:) Co wogole sadzicie o tym modelu jaka jest wasza opinia na temat jego:) moze macie jakies inne dobre propozycje ?? Link : http://www.decathlon.pl/rower-gorski-rockrider-65-id_8208678.html Pozdrawiam, Przemek
Dwoik Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 Chciałbym odświeżyć temat gdyż też rozważam kupno tego kółka. Czy ktoś z doświadczonych użytkowników dampera powietrznego mógłby wypowiedzieć się, jak wygląda eksploatacja takowego? Interesuje mnie głównie trwałość i awaryjność. Biorąc pod uwagę, że wypadam na ok 50 km wypady w góry parę razy w sezonie, to czy taki damper posłuży mi parę lat ? Chciałbym uniknąć wydatków i kupić trwały rower na lata. Z tego co wyczytałem do tej pory zrozumiałem, że powietrzne o ile wygodniejsze, to mniej wytrzymałe w stosunku do sprężyn. Dodatkowo przy awarii powietrznego jazda jest niemożliwa. Jestem "niedzielnym" bikerem, zależy mi bardziej na komforcie niż osiągnięciach. Jak rozumieć "większą awaryjność" powietrznego dampera biorąc pod uwagę mój sposób użytkowania? Full dlatego, że w związku z zawodem siedzącym mam mocno eksploatowany kręgosłup w pracy. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.