Wickendo Napisano 8 Kwietnia 2014 Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam! Ostatnio byłem na takim ogólnym przeglądzie w rowerowym. Powiedziano mi, że łańcuch i zębatka z tyłu są do wymiany. Generalnie chodzi o to, że pod koniec czerwca wyruszam na moim rowerze do Włoch. Łańcuch od kupna nie był wymieniany, zębatka również, a rower ma około 3 lata. W ogóle nic chyba nie było wymieniane, ale gościu od serwisu mówił, że głównie to leży: opony, zębatka i łańcuch. Mój rower to Kross Trans Pacific, zębatka z tyłu jest 7osiowa. Tu są jeszcze zdjęcia roweru jak coś: http://imgur.com/a/A02s2#0 Proszę o poradę jaki łańcuch i zębatkę tylną zakupić, jestem kompletnie zielony w tych kwestiach. Należy wziąć pod uwagę głównie ten wyjazd do Włoch na rowerze. Poza tym jeżdżę raczej ze szkoły do domu, na miasto, itd. Z góry dziękuję
CarverPure160 Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 Jest dział : Oceniamy stan zębatek napędu. Zrób zdjecia i użytkownicy tego forum potwierdzimy lub nie opinie tego serwisanta. Zerknij jak mają wyglądać dobrej jakości zdjęcia u innych i zrób takie same.
Mod Team Puklus Napisano 9 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2014 Przede wszystkim jak masz lecieć rowerem daleko a włochy nie są blisko, to musisz mieć napęd solidny, bez oszczędzania chyba ze chcesz na migi sie w tamtejszych serwisach dogadywać Kaseta pewnie raczej szosowa 11-28 pewnie, coś pokroju, ja wiem, ultegry ? Klasa deore tez by była i dobre 2 łańcuchy, nie wiem ilo rzędowy to by miał być napęd ale kupiłbym capagnolo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.