Skocz do zawartości

[tenis]może porozmawiamy o Janowiczu?

michuuu

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Bzdury to niestety Ty piszesz, i albo nadal czytasz moje posty wybiórczo lub z dużym niezrozumieniem, albo po prostu szukasz powodu do kłótni na forum.

Tak więc, żeby była jasność:

Po pierwsze: nigdzie na Janowicza nie "nadaję". Powtórzę jeszcze raz: dał się sprowokować jakiemuś pismakowi i w zły sposób odreagował swoją porażkę. Oznaka słabości i frustracji. Takie jest moje zdanie i mam do niego prawo.

Po drugie: tak się składa, że pracowałem kilka dobrych lat na Wielkim Pięknym Zachodzie w klubie sportowym, z kilkoma różnymi też współpracowałem i kilka odwiedziłem. Tak pięknie i kolorowo, jakby się mogło komuś wydawać wcale nie ma. Oczywiście nie można porównywać stypendiów sportowych oraz ilości środków dofinansowania pompowanych przez Państwo w danym kraju w kariery sportowców, bo to w ogromnej mierze zależy od właśnie popularności dyscypliny i osiąganych wyników. Więc o czym ta dyskusja?
Dla przykładu tylko, skoro zachaczyliśmy o sporty motorowe. Poczytaj proszę sobie, czy z młody żużlowiec z Australii z sukcesami na koncie (australijczycy regularnie "produkują" mistrzów świata) ma łatwo, pięknie i "z górki": http://www.sportowefakty.pl/zuzel/420231/unibax-interesowal-sie-mna-od-dawna-rozmowa-z-maxem-fricke-zawodnikiem-unibaxu-t

Po trzecie: tenis jest tak elitarną dyscypliną, że tam praktycznie każdy na własną rękę finansuje swój rozwój sportowy, szukając najlepszych trenerów, lekarzy i ośrodków szkoleniowych, więc wypowiedz Janowicza uważam za "lekko" mijająca się z celem. Rozmaiamy tu o przyczynie jego porażki i oczekiwaniami wobec kadry tenisistów w rozgrywkach Pucharu Davisa, a nie o innych dyscyplinach!

Po czwarte: na tym kończę swoją dyskusję z Tobą na forum, bo widzę że nie ma to większego sensu. Wypowiedziałem się na temat zachowania Janowicza, a kwestie dofinansowania, rozwoju, zaplecza, zarobków w różnych dyscyplinachw Polsce i na świecie, to temat na inny wątek, bo to "temat rzeka". :)

• Mod Team
Napisano

Kiepsko jak na grę na światowym poziomie.

Najwyższy czas popracować z dobrym psychologiem sportowym i zamienić agresję i frustrację w pozytywną energię i spokój na korcie. Talentu chłopakowi na pewno nie brakuje, ale trzeba nad tym mankamentem solidnie popracować. Wtedy przyjdą lepsze wyniki.
Napisano

Najwyższy czas popracować z dobrym psychologiem sportowym i zamienić agresję i frustrację w pozytywną energię i spokój na korcie. Talentu chłopakowi na pewno nie brakuje, ale trzeba nad tym mankamentem solidnie popracować. Wtedy przyjdą lepsze wyniki.

Dokładnie,troche jeszcze musi popracować mentalnie. Bo trzeba przyznać umiejetności i to nie małe posiada.Jeśli jednak dalej sie nie zmieni to mimo talentu nie wróże mu by się dostał do top10

Napisano

Tutaj widać moralność człowieka.

Zamiast normalnie przeprosić - "poniosło mnie" chce na tym zarobić on i inni.

Wątpię aby on miał coś tu do gadania miał kontrakt z Atlasem od dłuższego czasu a pewnie marketingowcy atlasu wyczuli dobra okazje i o to jest ten klip. Atlas wczuł się idealnie do dane j sytuacji.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Błędy młodości, chłopak sie odblokował 2 zwycięstwa po serii porazek, bedzie dobrze. Kubot to juz emerytura :)

• 5 tygodni później...
  • Mod Team
Napisano

"Co zdecydowało o porażce, raczej dobra gra Robredo, czy twoje słabości? - zapytaliśmy na konferencji prasowej.
- Jeśli mam być szczery panowie, to nie mam ochoty rozmawiać - odparł Janowicz.
- To może choć powiedz, dlaczego nie masz?
- Zwyczajnie nie mam ochoty.
- Może ludzie w Polsce, którzy są twoimi kibicami, chcieliby się dowiedzieć, co masz do powiedzenia po takim meczu?
- Ludzie, którzy są moimi kibicami, dobrze wiedzą.
- Skąd mają wiedzieć, jak nic nie powiesz?
- Bo napiszecie mądry artykuł na pewno."

http://www.sport.pl/tenis/1,107387,16237664,Wy.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Sport

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...