Rophoe Napisano 7 Kwietnia 2014 Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam. Mimo wycofania darmowej wysyłki mam dalej zamiar złożyć zamówienie w tym sklepie na rzeczy, których nie dostanę na polskim rynku. Nigdy stamtąd nie zamawiałem i nie wiem jak dokładnie wygląda procedura płatności. Wiem, że kartą, ale przed podaniem jej numeru nigdzie nie widzę ile wyniesie mnie opłata - zsumowane są tylko ceny. 1. Jak sprawa wygląda z przelicznikiem waluty 2. Albo łatwiejsze pytanie, czy jest doliczany podatek VAT? Inni piszą o doliczanym dodatkowo 23%/7%ach, a jeszcze inni, że ODLICZANY jest brytyjski, a dokładany polski 23%owy? 3. Cena przesyłki się mocno zmienia. Waga zamówienia to ok. 6kg. W ogóle przed zatwierdzeniem transakcji jest przedstawiona kwota jaką zostanie karta obciążona?
Mod Team Pixon Napisano 7 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2014 1. Doliczasz zwykle ok. 3-5% do całkowitej kwoty zamówienia na przewalutowanie. No chyba, że masz konto EUR. 2. - 3. Koszty dostawy powinieneś mieć jasno określone w warunkach dostawy na każdej aukcji. Oczywiście, że jest tylko w obcej walucie.
Rophoe Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Napisano 7 Kwietnia 2014 Dziękuję za szybką odpowiedź. Z 5%ami i trochę droższą przesyłką jeszcze by się opłacało. Tylko podatek może mnie zrujnować. Wymazane na Tetce
Darek14 Napisano 7 Kwietnia 2014 Napisano 7 Kwietnia 2014 Cena, którą widzisz na stronie jest "Twoją" ceną, nic innego nie jest doliczane, przynajmniej ja nie miałem. Tak, kwota jest przedstawiona przed ostateczną zapłatą i "do końca" możesz zrezygnować. Do niedawna przy zamówieniach powyżej 25 funtów przesyłka była za darmo, teraz chyba już tak nie jest.
bliitz Napisano 7 Kwietnia 2014 Napisano 7 Kwietnia 2014 Dokładnie, kwota która widzisz przed samym końcem potwierdzenia transakcji jest ostateczną z doliczonymi już wszystkimi ewentualnymi podatkami. Kupowałem w marcu dysk SSD na amazonie i nie musiałem zapłacić nic ponad to co było w przed ostatnim i ostatnim kroku zamówienia. Jeszcze darmowa wysyłka wtedy była
Rophoe Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Napisano 7 Kwietnia 2014 W takim razie dziękuję bardzo Wam za rozwianie wątpliwości :-) Pozdrawiam. Wymazane na Tetce
Rophoe Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Napisano 7 Kwietnia 2014 Wyszło 5.38 za funta przy wybraniu płatności złotówkami (przy karcie wybrałem, że konto jest w walucie PLN) czyli trochę przecholowali. Za U Locka i dwa namioty (jedno i dwuosobowy) przesyłka wynosi 12£. Jednak wyczytałem, że Amazon przedtem nie oferował płatności w polskiej w walucie i wg. opinii ten konwerter jest nieopłacalny i radzi się korzystanie z waluty sklepu tj. GBP w przypadku co.uk Obecna różnica między kursem amazon, a tymi na stronach walutowych to ponad 0.3PLN. Zastanawia mnie czy jednak nie zapłacić funtami i zdać się na łaskę banku która powinna być bardziej korzystna. To przeliczenie GBP>EURO>PLN wychodzi o wiele drożej niż GBP>PLN? Wymazane na Tetce
marekw Napisano 8 Kwietnia 2014 Napisano 8 Kwietnia 2014 Kupując na terenie UE płacisz vat w kraju, w którym kupujesz, gdybyś kupował np w stanach vat i cło dolicza urząd celny. Zwykle przelew zagraniczny kosztuje około 50 zł, więc weź to pod uwagę
Mod Team Pixon Napisano 9 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2014 Zwykle przelew zagraniczny kosztuje około 50 zł, więc weź to pod uwagę Bzdura, zwykle przelew zagraniczny to +/- 3-5% od kwoty całkowitej danej transakcji. Chyba, że mówisz o przelewie ok. 1000 zł to by się zgadzało.
Rophoe Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Napisano 10 Kwietnia 2014 Już zamówiłem - w złotówkach. Zapłaciłem osobną kartą tzn. internetową WBK którą używam również do płatności w Google Play. Wczoraj zamówiłem, a potem doładowałem kartę. Dzisiaj przeczytałem wiadomość (dotarła kilkanaście minut po zamówieniu), że płatność została anulowana ze względu na brak środków. Dzisiaj ponowiłem płatność. Potem sprawdziłem stan konta karty którą zapłaciłem i saldo się zgadza (kwota doładowania + 5zł które już było), natomiast w dostępnych środkach mam 37zł z czego, bo obciążeniu rachunku powinno być 6zł. Z Amazon nie dostałem wiadomości jakoby płatność została anulowana, ale też nie widać by płatność przeszła. Jak to wygląda już po zapłacenia? Dodam, że nie musiałem podawać kodu CVV2 (czy jakoś tak).Wymazane na Tetce
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.