Skocz do zawartości

[do 4500] miasto/lekki teren

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich rowerowych maniaków! ;)

Przymierzam się do zakupu 29er hardtail i mam następujące wątpliwości. Od dłuższego czasu zapatrywałem się głównie na Cuba ltd 2014, wydawało mi się, że to bardzo dobry wybór: widelec: Reba, tył XT, przód SLX, manetki SLX, korba: DEORE, piasty przód;tył SLX aż do dzisiejszej wizyty w rowerowym- dealer scotta. Sprzedawca przekonywał mnie, że geometria ramy między scottem,a cubem jest nieporównywalna, z pewnością chciał mnie po prostu przekonać do zakupu scotta, ale zrodził we mnie pewne wątpliwości. I teraz pytanie: czy faktycznie ramy miedzy cubem a scottem różnią się tak znacząco, i czy lepiej kupić scotta z ponoć lepszą ramą ale gorszym osprzętem czy nie brać tego pod uwagę i kupić cuba? 

Pozdrawiam ;) 

Napisano

Na tyle na ile się orientuje, to rowery Cube są krótkie, innego rodzaju sylwetkę na nich osiągniesz. Bardziej turystyczną.

Podaj gdzie i jak zamierzasz wykorzystywać rower, a inni, jeszcze bardziej zorientowani niż ja, na pewno coś pomogą  :thumbsup:

Napisano

Dzięki za fachową radę erzurum, maly downhill mialem na myśli szutrowe zjazdy leśne ale nie wymagające amora 300 mm. Chodziło mi o podkreslebie, że lubię czasami pojeździć po czymś więcej niż po asfalcie.

Napisano

domyślam się, traktuj radę z przymrużeniem oka :)

choć powiem Ci, że w zeszłym roku zdarzyło mi się zbierać chłopaka (dosłownie do karetki nieść), który kupił rower do xc 

i pojechał z nim na średniej wielkości chopki, nie mając sprzętu a przede wszystkim umiejętności wylądował...

nie wiadomo do końca gdzie, bo stracił pamięć (zapewne chwilowo) i błąkał się po lesie z rozwaloną głową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...