MarcinekM3 Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Witam ! Proszę o pomoc w wyborze pomiędzy KTM a DIAMANT, mam na oku dwa: http://allegro.pl/ktm-life-eight-limited-edition-nexus-8-stan-ideal-i4093721125.html http://allegro.pl/diamant-ubari-deluxe-deore-xt-hydraulika-magura-i4093849587.html Pozdrawiam !
gorczanski Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 8 biegów w trekkingu? rozumiem w miejskim ale w rowerze do pokonywania różnych tras, najczęściej z sakwami to moim zdaniem troszeczkę za mało, z tego wzgledu wybrałbym Diamanta
cienkun Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Ale Ty wiesz że oba te rowerki różnią się rozmiarem? Ile masz wzrostu? 8 biegów w trekkingu? Zależy gdzie planujesz jeździć. Do jeżdżenia po utwardzonej nawierzchni w większej części Polski wystarcza w zupełności.
gorczanski Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 no nie wiem, jeździłem trekkingiem przez 6 lat w różnych miejscach i dosłownie wszędzie, w każdym zakątku naszego pięknego kraju można spotkać takie podjazdy, że mając w nogach kilka godzin jazdy w takich momentach na tego 8-biegowego Nexusa raczej nie będzie można liczyć, a zakładam, że decydując się na trekkinga człowiek myśli o dłuższych wojażach, pewnie głównie po asfalcie ale i różnie to bywa w trasie
MarcinekM3 Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 To jest przykładowa aukcja, przed kupnem i tak się przymierze, chodzi mi tutaj o to który lepszy, czy biegi w paście w KTMie są ok ? czy może lepiej zwykła przeutka ?
cienkun Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Ja tam lubię jeździć z biegami w piaście, ale fakt faktem, jest to sporo mniejszy zakres przełożeń niż w wypadku 3x8 choćby, tak więc, jeżeli planujesz jeździć po nawierzchniach piaszczystych, lub wybierasz się w góry, to raczej przerzutka. W wypadku piasty jest też ta niedogodność, że choć jest to mało prawdopodobne, to jeżeli się piasta posypie w środku wyprawy, to nie będzie zbyt miło. Wszak pewien pan przejechał na rowerze z Alfinem dookoła Świata.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.