Skocz do zawartości

[do 1600zł TREKKING] KTM czy DIAMANT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

8 biegów w trekkingu? rozumiem w miejskim ale w rowerze do pokonywania różnych tras, najczęściej z sakwami to moim zdaniem troszeczkę za mało, z tego wzgledu wybrałbym Diamanta

Napisano

Ale Ty wiesz że oba te rowerki różnią się rozmiarem? Ile masz wzrostu?

8 biegów w trekkingu?

Zależy gdzie planujesz jeździć. Do jeżdżenia po utwardzonej nawierzchni w większej części Polski wystarcza w zupełności. 

Napisano

no nie wiem, jeździłem trekkingiem przez 6 lat w różnych miejscach i dosłownie wszędzie, w każdym zakątku naszego pięknego kraju można spotkać takie podjazdy, że mając w nogach kilka godzin jazdy w takich momentach na tego 8-biegowego Nexusa raczej nie będzie można liczyć, a zakładam, że decydując się na trekkinga człowiek myśli o dłuższych wojażach, pewnie głównie po asfalcie ale i różnie to bywa w trasie

Napisano

To jest przykładowa aukcja, przed kupnem i tak się przymierze, chodzi mi tutaj o to który lepszy, czy biegi w paście w KTMie są ok ? czy może lepiej zwykła przeutka ?

Napisano

Ja tam lubię jeździć z biegami w piaście, ale fakt faktem, jest to sporo mniejszy zakres przełożeń niż w wypadku 3x8 choćby, tak więc, jeżeli planujesz jeździć po nawierzchniach piaszczystych, lub wybierasz się w góry, to raczej przerzutka. W wypadku piasty jest też ta niedogodność, że choć jest to mało prawdopodobne, to jeżeli się piasta posypie w środku wyprawy, to nie będzie zbyt miło. :P

Wszak pewien pan przejechał na rowerze z Alfinem dookoła Świata. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...