swierzaknarowerze Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 Witam, na początku chciałbym wam oznajmić, że jestem totalnie zielony w szosówkach. Patrząc na alledrogo zdziwiły mnie ceny używanych szosówek, drugi raz się zdziwiłem wchodząc na to forum i widząc, że szosówki chyba nie kupie poniżej 1000. Mój budżet jest naprawdę ograniczony, ponieważ jestem dopiero uczniem liceum i nie mam pracy, ale strasznie chciałbym mieć kolarkę. Mój znajomy ma szosówkę rometa z czasów PRL-u i jest w bardzo dobrym stanie. Moje pytanie to czy warto kupić za 300zł używaną szosówkę? Prosiłbym o wyrozumiałość, ponieważ jestem świeży no i nie mam hajsu Moje propozycje: http://allegro.pl/piekna-kolarka-niemiecka-achalm-i4112600623.html http://allegro.pl/kolarka-torino-i4117086322.html http://allegro.pl/madison-szosowka-zobacz-moze-kupisz-i4117500504.html PS: Słyszałem, że używki z Niemiec itp. są kradzione i dlatego tanie, ale ja się nie znam za bardzo
marian600 Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 Ja kupiłem Merckxa na shimano 600 (Merckx to kolarz co po zakończeniu kariery trzaskał ramy w swojej manufakturze a 600 to druga najwyższa grupa shimano w osprzęcie szosowym więc swoje ten rower był wart) za 150 zł a gość w dniu zakupu jak spotkaliśmy się na koncercie wieczorkiem to pijany oznajmił mi, że przepłaciłem bo on ten rower kupił za 100 zł. Więc jak chcesz kupić szosę oldskulową, która jakoś tam będzie jeździć bez bicia rekordów i zegarmistrzowskiej precyzji, to spokojnie da się to zrobić. Tutaj tak jest mówione, że w tym budżecie się nie zmieścisz. Ale to zależy od tego czego wymagasz. Ja za te 300 to mam opony w swoim i też bym polecał dużo zainwestować bo zwróci się to w bezawaryjnej pracy. Ale jest też kupa ludzi co jeździ na takich klasycznych rowerach i nie narzekają. A jak chcesz kupić rower to musisz podać co najmniej swój wzrost, tak na początek.
erzurum Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 kto to jest Merckx to głupio trochę pisać na forum rowerowym
marian600 Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 Witam, na początku chciałbym wam oznajmić, że jestem totalnie zielony w szosówkach. Też tak myślałem ale jak kolega mówi, że nie ma pojęcia o szosówkach to chciałem żeby było jasne.
swierzaknarowerze Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 Kolega miał racje, nie widziałem, kto to Merckx. Tak myślałem, że za 300 to co najwyżej dobre wentylki kupie, ale ja nie jestem profesjonalnym cyklistą i ważne jest dla mnie, żeby rower po prostu jeździł. Mam 175 wzrostu.
erzurum Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 kupno w tej cenie kolarzówki to raczej dla fascynatów, takich którzy lubią pogrzebać w starym sprzęcie, masz takie ciągoty?
cienkun Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Wypadałoby też nadmienić, że to grzebanie kosztuje... Tak więc z 300 zł może się szybciutko zrobić 1000 Wszystko zależy w jakim stanie wyjściowym jest rower.
swierzaknarowerze Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 Kupując używaną kolardzówke w tym przedziale należy zwrócić uwage na jakąś firme?
marian600 Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Stare szosy ogólnie i tak reprezentują podobny poziom więc kieruj się głównie ceną i osprzętem. No i tak jak ktoś zauważył, trochę później będziesz musiał się pobawić i powymieniać jakichś części. Jak zaczynałem to tak robiłem i grzebałem całymi dniami, części przerobiłem ze dwa wiadra. Później się wkręciłem i teraz już nie lubię - wolę jeździć
swierzaknarowerze Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Napisano 8 Kwietnia 2014 Kupując taki rower na allegro, na co należy zwracać oglądając rower na zdjęciach?
marian600 Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 Rdza, pęknięcia, pęknięcia lakieru, wykrzywienia (widelec, rury), wgnioty, ślady spawania, nieoryginalny lakier (mooże coś ukrywa sprzedawca, może jakieś przeróbki), jak robisz fotki hobbystycznie to możesz też zwracać uwagę na światło to tak po krótce, jak wrzucisz jakieś swoje typy to można coś pomóc. Czyli chodzi o to czy rama nie jest bita, po ostrej glebie, czy gdzieś nie pękła, czy była w miarę w dobrych warunkach przechowywana.
swierzaknarowerze Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Napisano 10 Kwietnia 2014 http://allegro.pl/mercier-columbus-aelle-rarytas-i4127598433.html http://allegro.pl/rower-kolarka-i4141577677.html Byłbym wdzięczny jakbyś podał swoje typy w tym przedziale cenowym
marian600 Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 Z tych dwóch czy ogólnie z allegro? Bo ten pierwszy za duży a ten drugi handlarz i za wiele nie wiadomo co w tym rowerze siedzi.
swierzaknarowerze Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Napisano 10 Kwietnia 2014 ogólnie z allegro, po czym widać, że rower za duży?
marian600 Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Ogólnie z allegro mi będzie ciężko coś podrzuić bo śmigam na iplusie i prędkość i transfery urywają głowę. Wielkość roweru tak plus minus można ocenić na podstawie rury podsiodłowej. W necie są podane orientacyjne rozmiary do wzrostu.
alex61 Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 W zeszłym roku po obejżeniu Tour De France wzięło mnie znowu na kolarstwo. Kupiłem stary rower szosowo- turystyczny, coś jak Wagant, za 120 złotych. Nie szukałem długo, ale poczytałem jaki rozmiar ramy wybrać i takiego szukałem. Nie dołożyłem praktycznie nic do zakupu. Rozebrałem go na części, wyczyściłem i nasmarowałem, wycentrowałem koła i śmigam. Jeżeli mam coś radzić, to nie kupować takiego starego pojazdu "na zdjęcie". Ja szukałem głównie na Tablicy w mojej okolicy. Było tego dużo, ale już pierwszy przypadł mi do gustu. Zrobiłem od sierpnia tamtego roku już ponad 3000 kilometrów i wymieniłem tylko opony 27x1,1/4 (około 50 zł za dwie) i kilka łożysk (1zł za sztukę). Podsumowując, rower który będziesz kupował oglądaj dokładnie osobiście, jak tylko coś będzie cię niepokoić (pęknięcia, nienaturalne krzywizny, warstwowa rdza itp) to zrezygnuj. Przejedź się zanim podejmiesz decyzję zakupu. Kluczowa sprawa to stan przedniego widelca i ramy, a inne rzeczy możesz wyrególować i naprawić lub nawet wymienić samodzielnie po małych kosztach. Ważne jest robienie częstych przeglądów i konsewacji. Jak już pokochasz jazdę na szosie, to obsługa i konserwacja też zaczną cię cieszyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.