Skocz do zawartości

[suport] Jaki to suport?

zocha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem!

Mój rowerek po zimie zaczął sie kompletnie sypać, muszę w nim wymienić min prawie cały napęd. Mam jednak problem z kupnem suportu, bo wiem, że jest ich kilka rodzojów, a ja nie wiem, jaki ja mam :( Podejrzewam, że jest to ISIS, ale nie jestem pewna.

Dzięki

KQh2r.jpg

• Mod Team
Napisano

Droga Zocho jest to Octalink :P a jak napiszesz model korby, który wybity jest po wewn. stronie obok pedału to ci nawet podam długość :P pewnie 118 albo 113mm.

• Mod Team
Napisano

Czyli jak sie spodziewałem :D Długość osi 113 dla Lini 47mm i 118 dla 50mm. Pewnie nie wiele ci to mówi :D Jeżeli masz z tyłu 8 rzędów w górę to weź 118mm a jeżeli nie, to 113mm.

Napisano

Thx :) Mam 9, więc ta będzie dobra: SHIMANO ALIVIO BB ES25 SUPORT OCTALINK 68/118 BSA?

Mam jeszcze pytanie odnoście tych Octalinków: tylko Shimano je robi? – Bo w zasadzie to nie ma wyboru… Ten suport to jakiś trekingowy standard z tego co przeczytałam, gdybym chciała coś trwalszego, co byś polecił? Musiałabym pewnie zmienić wtedy także korbę…?

Muszę jeszcze dokupić największą przednią koronkę i łańcuch, bo jest tak zjechana że łańcuch przeskakuje pod naciskiem :D

• Mod Team
Napisano

Tak jako że octalink jest standardem tylko shimano to tylko shimano je robi. Jeżeli masz mufę o szerokości 68mm to tak, podany przez ciebie suport jest poprawny.

ES25 to chyba najniższy możliwy model i na pewno zalecałbym ci kupić wyższy np 55 lub inny ale jak wiadomo, to dość drogie suporty. Odnośnie zębatek skakania i działania założyłem specjalny temat http://www.forumrowerowe.org/topic/152734-korba-i-kaseta-oceniamy-stan-zebatek-napedu-cz2/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...