zocha Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 Czołem! Mój rowerek po zimie zaczął sie kompletnie sypać, muszę w nim wymienić min prawie cały napęd. Mam jednak problem z kupnem suportu, bo wiem, że jest ich kilka rodzojów, a ja nie wiem, jaki ja mam Podejrzewam, że jest to ISIS, ale nie jestem pewna. Dzięki
Mod Team Puklus Napisano 31 Marca 2014 Mod Team Napisano 31 Marca 2014 Droga Zocho jest to Octalink a jak napiszesz model korby, który wybity jest po wewn. stronie obok pedału to ci nawet podam długość pewnie 118 albo 113mm.
Mod Team Puklus Napisano 31 Marca 2014 Mod Team Napisano 31 Marca 2014 Czyli jak sie spodziewałem Długość osi 113 dla Lini 47mm i 118 dla 50mm. Pewnie nie wiele ci to mówi Jeżeli masz z tyłu 8 rzędów w górę to weź 118mm a jeżeli nie, to 113mm.
zocha Napisano 31 Marca 2014 Autor Napisano 31 Marca 2014 Thx Mam 9, więc ta będzie dobra: SHIMANO ALIVIO BB ES25 SUPORT OCTALINK 68/118 BSA? Mam jeszcze pytanie odnoście tych Octalinków: tylko Shimano je robi? – Bo w zasadzie to nie ma wyboru… Ten suport to jakiś trekingowy standard z tego co przeczytałam, gdybym chciała coś trwalszego, co byś polecił? Musiałabym pewnie zmienić wtedy także korbę…? Muszę jeszcze dokupić największą przednią koronkę i łańcuch, bo jest tak zjechana że łańcuch przeskakuje pod naciskiem
Mod Team Puklus Napisano 31 Marca 2014 Mod Team Napisano 31 Marca 2014 Tak jako że octalink jest standardem tylko shimano to tylko shimano je robi. Jeżeli masz mufę o szerokości 68mm to tak, podany przez ciebie suport jest poprawny. ES25 to chyba najniższy możliwy model i na pewno zalecałbym ci kupić wyższy np 55 lub inny ale jak wiadomo, to dość drogie suporty. Odnośnie zębatek skakania i działania założyłem specjalny temat http://www.forumrowerowe.org/topic/152734-korba-i-kaseta-oceniamy-stan-zebatek-napedu-cz2/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.