Waler Napisano 30 Marca 2014 Napisano 30 Marca 2014 Hej, Na chwile obecna mam SLR, dobierajac kierowalem sie waga. Niestety - nie jestem wstanie ukonczyc maratonu bo najzwyczajniej w swiecie boli mnie nic nie wyszło Jak normalnie jezdzilem w 3 sektorach tak teraz z wielkim trudem dojezdzam do konca Panowie i Panie ! Prosba o pomoc w dobraniu superwygodnego siodelka - nie mowie moze o trekingowym ale jak znajdzie sie jakies fajne zelowe / z pompka pompowane bede wdzieczny za lnk ! CENA NIE GRA ROLI!
tobo Napisano 30 Marca 2014 Napisano 30 Marca 2014 Padnie tu zapewnie 1546 propozycji wygodnych DLA KOGOŚ siodeł. Wątpię żeby w czymkolwiek to pomogło. Np moje typy to: selle italia slk, fizik alliante, san marco aspide. Slr to dla mnie gwałciciel prostaty, punkty podporu kości miednicy wypadają poniżej środkowej części siodła. Najprostszym sposobem dobrania siodła będzie udanie się do sklepu partnerskiego któregoś z producentów i wybranie siodła testowego - takowe oferuje specialized, fizik, selle italia. Jeśli sklepy mają siodła testowe to powinny też mieć możliwość dokonania pomiaru rozstawu kości i w ten sposób ustalić mniej więcej jaka szerokość siodła może być dobra także do testowania. Przy bardziej złożonych procedurach dopasowania dokonuje się też innych pomiarów.
ugupu Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 Do marek wymienionych przez Tobo dodałbym jeszcze WTB (sportset, Wawa ul Obozowa, możliwość testowania).
marian4323 Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 W moim przypadku calkowicie problem jakiejkolwiek niewygody na dowolnych trasach rozwiazalo: http://www.selleroyal.com/en/comfort/respiro-soft-athletic Jest przyciezkawe, ale warto. Ten 'wlot powietrza' nic nie daje i mozna go smialo odkrecic, tak zrobilem. Generalnie siodlo jest super-wygodne, na najwieksze dziury i na wiele godzin jazdy.
Mod Team Maniak Napisano 31 Marca 2014 Mod Team Napisano 31 Marca 2014 Po przesiadce z SLR'a który jakoś szczególnie mi nie doskwierał, bardzo podpasił mi Specialized Romin. Tak nawiasem najnowsze SLR'y są nieco poprawione, wypłaszczenie przedniej części siodła wniosło dużą poprawę aczkolwiek ogólny charakter został zachowany. Mogę polecić to co Tobo, wybranie się do jakiegoś test-centrum siodełek i poszukanie swojego typu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.