Skocz do zawartości

[Manetka] Wybor manetki XT jaki model

szynas222

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chcialbym kupic najnowsze manetki xt jaki to model m770 czy m780 czy jeszcze jakies inne? Z tylu mam kasete 10 rzedowa z przodu korba 3 rzedowa. Kupowac pojedynczo czy jednak oplaca sie bardziej kupic w grupie? Skoro planuje z czasem wymiane calej grupy?

• Mod Team
Napisano

Jezlei masz hamulce shimano to wybrałby te kompatybilne z I-speciem w klamce a jak nie to to kóre ci sie bardziej podobają.

Napisano

m780 przy przedniej manetce masz mozliwosc zmiany trybu pracy między 2 blaty a 3, wiec jakbyś chciał zmienić napęd na 2x10 to manetki już masz

Napisano

Hamulce mam shimano ale z czasem tez wymienie moze na xt zaciski i klamki tylko nie wiem czy jest sens:) Bo rozumiem ze pomiedzy xt a xtr nie ma duzego przeskoku? Bo cena  tych drugich jest sporo wyzsza

Napisano

ja mam xt hample i manetki, wsio działa bardzo płynnie. hample z metalicznymi klockami, żyleta polecam. jak dla mnie xtr nie warte jeśli się nie ścigasz zawodowo, chyba źe chcesz +10 do lansu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...