Skocz do zawartości

[Chwyty] Co to jest,jak sie nazywa i gdzie tego szukać?

Muzyk219

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Mam pytanie.

Chciałbym kupić to  „coś” co jest zaznaczone okręgiem na zdjęciu. Szukałem tego dzisiaj w dwóch sklepach rowerowych gdzie w każdym z nich nie mieli pojęcia o czym mówię... 

Wiem że kiedyś  to coś widziałem na Allegro ale nie zwróciłem uwagi jak to się w ogóle nazywa i już opadłem z sił szukając tego na tym portalu...

Być może dla Was to banalne ale ja zwyczajnie nie wiem. Potrzebuję tego do zaciśnięcia końca owijki na kierownicy, tuż przed zaciskiem klamkomanetki. Co prawda owijka miała taśmę coś jak taśma izolacyjna, do zakończenia  ale moim zdaniem to i nieestetyczne zakończenie i niepraktyczne. Deszcz, piasek i po kilku dniach taśma zaczyna się odklejać.  Wolę kupić to cos i mieć problem z głowy. Gdzie tego szukać i jak to się ustrojstwo nazywa??

post-152174-0-45597600-1395860905_thumb.jpg

Napisano

Poszukaj pewnie się da kupić. Możesz też dać zrobić. Tylko czy to będzie opłacalne? Chyba nie.

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Dziwne  że nie znalazłem tego na całym Allegro albo nie umiem szukać...?

Chyba właśnie kupię te obejmy Dartmoora bo to najtańsza opcja (4 krążki za 15,90zł ) a taniej nigdzie nie znalazłem poza rowerowy.com .

Jestem pewien że jeszcze w tym miesiącu widziałem na Allegro te obejmy,zaciski, krążki,i inne nazwy jaki udało mi się w necie odnaleźć a wczoraj i dzisiaj już ich nie ma. Swoją drogą, co sklep to  stosuje własną nazwę a szukając w Google trzeba nieźle się napocić by odnaleźć to "coś" bo nie wiadomo jakiego słowa użyć przy szukaniu...

Przeliczając zakup owijki + obejmy wyjdzie prawie ta sama kasa co gotowe gripoowijki wraz z obejmami. Cóż, nie pierwszy raz się płaci dwa razy...

Mimo to dziękuję wszystkim za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...