Skocz do zawartości

[mostek] Kcnc fly ride vs boplight race

almaster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Który z wymienionych w tytule mostków wybrać? Oba mam dostępne w podobnej cenie, tj. około 100zł. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!

Napisano

Ok, wezmę boplight. Dodatkowo kcnc ma jakieś dziwne wycięcie, że rurę sterową widać. Boplight (chyba) też, ale na szczęście dużo mniejsze.

Napisano

Ewentualnie może zmienić sobie kierę na standard, czyli 31.8 i wtedy dobrać mostek? Mam wtedy dużo więcej do wyboru. Fakt faktem że ładne niektóre są i chciałbym trochę "odpicować" rower :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Podepnę się pod temat. ;)

Chcę wymienić mostek Truvativ XR 110mm na coś dłuższego (chcę trochę wyciągnąć pozycję na rowerze, bo przód jest niedociążony). Na razie najbardziej mi pasuje Boplight Race 130mm. Ale zastanawiam się czy wytrzyma podemną (195cm, 90-95kg), rower Haro Sonix ujeżdżany czasami dość agresywnie (korzenie, krawężniki, schody, małe skoki, bez extremu i jak na razie bez gór), w planach mam maratony. Czy Team będzie wytrzymalszy? Nie chciałbym zaliczyć lotu bez kiery...

Główny problem w tym, że mam kierę Truvativa 25,4 i mi pasuje, więc mostek musi też być na wąską kierę...to mocno ogranicza wybór. No i chciałbym, żeby mostek miał ok. 5st (Amoeba Vitra i Pro LT mają po 10st, Bop Race 6st, a Team 8st) i nie był cięższy od obecnego (160g). Budżet ok. 100zł. Rozważałem jeszcze Syntace F99, ale tu się boję, że będzie za lekki/słaby...

Brać Race'a :icon_question:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...