Skocz do zawartości

[1000-1300] do jazdy po mieście,leśie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chcę kupić sobie nowy rower do jazdy po mieście oraz do leśnych ścieżkach.Chyba najbardziej pasuje tutaj górski. Myślałem o Krossie hexagon x2, jakiś kellysa oraz Merida Matts 5 V. Jakieś opinie? Może polecacie jakiś innych Pozdrawiam

Wzrost 175  waga 70

Napisano

Tu masz rower 3-4 klasy lepszy, w pełni na dobrych markowych częściach:

http://allegro.pl/markowy-rower-rowery-jolene-shimano-deore-avid-26-i4055704941.html

Te przez ciebie zalinkowane to raczej takie do bardzo okazjonalnego lekkiego użytku.

A, wybacz. Dopiero teraz widzę, że tam tylko 16tkę mają. Pech. Może ten ci się podoba?:

http://allegro.pl/kands-energy-1300-vb-wysoka-polka-full-alivio-2013-i4075314927.html

Ten tylko 2-3 klasy lepszy :)

Napisano

Czyli Kands byłby lepszy od tych moich? Roweru będę używał z kilka razy w tygodniu na raczej małych trasach z 10-15 km

Napisano

O ile nie przeszkadza ci to, że to mało znana firma (ale przez ostatnie lata dużo osób z forum wypróbowało i zdecydowana większość jest zadowolona), to będzie wyraźnie lepszy od tych Twoich.

Napisano

Firmy Kands nie znam, ale rower nawet mi się podoba, tylko niestety w okolicach Warszawy nie ma chyba skleou z tymi rowerami bo chciałbym go zobaczyć na żywo i przejechać się? Ta firma to jakaś dobra?

Napisano

Firma dla kogo dobra, dla tego dobra. Dla mnie kilku kolesi którzy klepią rowery w garażu za domem i sprzedają na allegro po taniości nigdy nie będzie żadną firmą.

Dlatego na żywo nie zobaczysz w sklepie, chyba, że u kogoś kto kupił.

Do twoich zastosowań zresztą bym brał cross'a, a nie żadne MTB...

Napisano

Kandsy bywają w sklepach stacjonarnych, ale głównie sprzedawane są w internecie, to jeden z powodów, dla których mogą oferować lepsze rowery za mniejsze pieniądze. No i prawda, że składane są w zakładzie u kolesia za domem :D Ale z markowych części, których normalnie w tej cenie nie dostaniesz i najwyraźniej składane dobrze, bo opinie są od paru lat bardzo dobre. Poza tym, podejrzewam, że ten zakład już nie taki mały, skoro na Allegro schodzą ich błyskawicznie setki, a niektóre modele zupełnie znikają po paru dniach od wstawienia. U znanych marek za to samo zapłacisz dużo więcej. Ostatecznie to twoja decyzja :) Ostatnio też widziałem, że w Szczawnicy wypożyczalnie zaopatrzyły się w te rowerki.

W Strefie Testów tego forum masz gigantyczne tematy użytkowników tych rowerów. Robią się już pomału kultowe w kręgach niskobudżetowych, co niektórych w wyraźny sposób irytuje :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...