PawPil Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Szanowni Państwo, w ramach badania naukowego przeprowadzanego przez Naukowe Koło Marketingu "Meritum" przy Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach, zwracam się do Państwa z prośbą o wypełnienie krótkiej ankiety oraz przekazanie jej innym osobą związanym z kolarstwem. Państwa opinia przyczyni się do rzetelnego opracowania wyników badań, które pozwolą wprowadzić ewentualne zmiany dla polepszenia istniejącej infrastruktury oraz przyszłych działań. Aby wypełnić ankietę proszę kliknąć poniższy link: http://moje-ankiety.pl/respond-61110/sec-u0clZPkc.html Oczywiście jeśli macie jakieś zastrzeżenie co do pytań/proponowanych odpowiedzi lub inne uwagi, proszę pisać .
rzezniol Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Zastanawiam się co programy do rejestracji aktywności fizycznych mają wspólnego z infrastrukturą. Uboga ta ankieta ... Brakuje mi np. pytań o sposób wykorzystania szlaków ... Trening, wycieczka, komunikacja .... Jak praca ma pomóc docelowo w polepszeniu infrastruktury to mamy zbyt mało pytań o jej stan i wyposarzenie ... Pytanie o częstotliwość wykorzystania też jakieś takie z choinki ... Nie znam tematu pracy ale mam wrażenie że sam autor nie wie o czym pisać a ankieta jest po to bo promotor kazał ... Pozdrawiam
PawPil Napisano 23 Marca 2014 Autor Napisano 23 Marca 2014 Pytania dotyczące aplikacji mobilnych mają na celu zbadanie czy tego typu narzędzia mają szanse w szerszym stopniu zadomowić się w naszym woj. (nie jest to cel główny badania) Nie uznaję tej ankiety za źródło wszelkiej wiedzy na temat szlaków rowerowych, jej wyniki będą tylko wskazówkami do dalszej eksploatacji tematu i pozwolą skupić się na szczegółach. Co do ilości pytań, zazwyczaj czym dłuższa tym respondent rzadziej wypełni ją w całości. Co do pytań o częstotliwość - jakaś propozycja? Dzięki za uwagi Badanie nie dotyczy żadnej pracy dyplomowej;)
rzezniol Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 Co ja ci mogę powiedzieć ... jeżeli mowa o szlakach i aplikacjach to generalnie sprowadza się to do posiadania śladu GPS lub odpowiedniej mapy np pod TrekBuddy . Co do częstotliwości korzystania ze szlaków ... najmniejsza częstotliwość rzadziej niż 3x w miesiącu nie daje moim zdaniem rozeznania w sporej grupie która korzysta ze szlaków tylko w czasie urlopów ... Natomiast największa częstotliwość więcej niż 3x tygodniu tak właściwie wyklucza próbę, która jeździ szlakami rowerowymi komunikacyjnie np do pracy i tak właściwie nawet nie jest tego świadoma że jedzie szlakiem Aby poprzeć tą tezę bardzo często jadę rowerem do pracy i przed chwila sprawdziłem czy przebieg mojej drogi pokrywa się ze szlakiem rowerowym ... I co ... i okazało się że jest tam wyznaczony szlak rowerowy o którym nie miałem fantastycznego pojęcia ... powinienem zaznaczyć więcej niż 3 x w tygodniu a zaznaczyłem mniej niż 3x w miesiącu Pozdrawiam
PawPil Napisano 25 Marca 2014 Autor Napisano 25 Marca 2014 Aplikacja mobilna dla rowerzystów to nie tylko ślad GPS to również informacje dotyczące atrakcji turystycznych w pobliżu i inne cenne informacje. W końcu duża część korzysta ze szlaków w celach turystycznych. Idąc Twoim tokiem myślenie można w odpowiedziach dotyczących częstotliwości dać bardzo, ale to bardzo dużo możliwych odpowiedzi, tylko po co? Osoba która raz czy dwa razy przejedzie się szlakiem w ciągu całego lata zaznaczy, rzadziej niż 3x w miesiącu. A to która jeździ codziennie zaznaczy częściej niż 3 x w miesiącu. Większą wiedzę na temat tego co jest dobrze a co źle na szlakach będą miały osoby, które częściej z nich korzystają a nie te które przejechały się nimi tylko podczas urlopu. Co do niewiedzy społeczeństwa, już widać, że ponad połowa myli pojęcia i myśląc, że jeździ szlakami tak naprawdę porusza się drogą rowerową.
Baltazaros Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 polecam Leśną Rajze dość dobrze oznaczona z ciekawymi miejscami po drodze długość 100km
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.