Skocz do zawartości

Szlaki rowerowe na terenie woj. Śląskiego

PawPil

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szanowni Państwo, 

w ramach badania naukowego przeprowadzanego przez Naukowe Koło Marketingu "Meritum" przy Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach, zwracam się do Państwa z prośbą o wypełnienie krótkiej ankiety oraz przekazanie jej innym osobą związanym z kolarstwem.

Państwa opinia przyczyni się  do rzetelnego opracowania wyników badań, które pozwolą wprowadzić ewentualne zmiany dla polepszenia istniejącej infrastruktury oraz przyszłych działań. 

Aby wypełnić ankietę proszę  kliknąć poniższy link:

http://moje-ankiety.pl/respond-61110/sec-u0clZPkc.html

Oczywiście jeśli macie jakieś zastrzeżenie co do pytań/proponowanych odpowiedzi lub inne uwagi, proszę pisać . 

Napisano

Zastanawiam się co programy do rejestracji aktywności fizycznych mają wspólnego z infrastrukturą.

Uboga ta ankieta ... Brakuje mi np. pytań o sposób wykorzystania szlaków ... Trening, wycieczka, komunikacja ....

Jak praca ma pomóc docelowo w polepszeniu infrastruktury to mamy zbyt mało pytań o jej stan i wyposarzenie ...

Pytanie o częstotliwość wykorzystania też jakieś takie z choinki ...

Nie znam tematu pracy ale mam wrażenie że sam autor nie wie o czym pisać a ankieta jest po to bo promotor kazał ...

Pozdrawiam

Napisano

Pytania dotyczące aplikacji mobilnych mają na celu zbadanie czy tego typu narzędzia mają szanse w szerszym stopniu zadomowić się w naszym woj. (nie jest to cel główny badania) 

Nie uznaję tej ankiety za źródło wszelkiej wiedzy na temat szlaków rowerowych, jej wyniki będą tylko wskazówkami do dalszej eksploatacji tematu i pozwolą skupić się na szczegółach. Co do ilości pytań, zazwyczaj czym dłuższa tym respondent rzadziej wypełni ją w całości. Co do pytań o częstotliwość - jakaś propozycja? 

Dzięki za uwagi 

Badanie nie dotyczy żadnej pracy dyplomowej;)

Napisano

Co ja ci mogę powiedzieć ... jeżeli mowa o szlakach i aplikacjach to generalnie sprowadza się to do posiadania śladu GPS lub odpowiedniej mapy np pod TrekBuddy .

Co do częstotliwości korzystania ze szlaków ... najmniejsza częstotliwość rzadziej niż 3x w miesiącu nie daje moim zdaniem rozeznania w sporej grupie która korzysta ze szlaków tylko w czasie urlopów ...

Natomiast największa częstotliwość więcej niż 3x tygodniu tak właściwie wyklucza próbę, która jeździ szlakami rowerowymi komunikacyjnie np do pracy i tak właściwie nawet nie jest tego świadoma że jedzie szlakiem :) 

Aby poprzeć tą tezę bardzo często jadę rowerem do pracy i przed chwila sprawdziłem czy przebieg mojej drogi pokrywa się ze szlakiem rowerowym ...

I co ... i okazało się że jest tam wyznaczony szlak rowerowy o którym nie miałem fantastycznego pojęcia ... powinienem zaznaczyć więcej niż 3 x w tygodniu a zaznaczyłem mniej niż 3x w miesiącu :) 

Pozdrawiam

Napisano

Aplikacja mobilna dla rowerzystów to nie tylko ślad GPS to również informacje dotyczące atrakcji turystycznych w pobliżu i inne cenne informacje. W końcu duża część korzysta ze szlaków w celach turystycznych. Idąc Twoim tokiem myślenie można w odpowiedziach dotyczących częstotliwości dać bardzo, ale to bardzo dużo możliwych odpowiedzi, tylko po co? Osoba która raz czy dwa razy przejedzie się szlakiem w ciągu całego lata zaznaczy, rzadziej niż 3x w miesiącu. A to która jeździ codziennie zaznaczy częściej niż 3 x w miesiącu. Większą wiedzę na temat tego co jest dobrze a co źle na szlakach będą miały osoby, które częściej z nich korzystają a nie te które przejechały się nimi tylko podczas urlopu. Co do niewiedzy społeczeństwa, już widać, że ponad połowa myli pojęcia i myśląc, że jeździ szlakami tak naprawdę porusza się drogą rowerową. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...