AdamF Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Dzień dobry! Z góry dziękuję za pomoc - już się pogubiłem trochę w tym temacie... Mam rower Wheeler Cross 6.3 z 2011 roku. Obecnie siedzi w nim amortyzator sprężynowy RST Neon. Niestety zaniedbałem i zajechałem go, więc chciałbym go wymienić - korzystając z okazji na troszkę lepszy, sprężynowo-olejowy. Pytanie: Obecny amortyzator ma stery klasyczne - skoro średnica mostka wynosi 1", więc wnioskuję że rozmiar rury sterowej widelca to 1 1/8", zgadza się? Czy w takim razie będzie pasował do mojego roweru taki amortyzator: http://allegro.pl/amor-28-rst-tr-pro-1-z-blokada-na-kierownicy-promo-i4072557255.html Czy dobrze rozumiem, że jeżeli średnica rury sterowej jest taka sama - 1 1/8" - to będę musiał wymienić razem z amortyzatorem również stery i oczywście mostek - i będzie OK? Czy też jednak muszę szukać nowego amortyzatora na stery klasyczne? Jeszcze raz dziękuję za pomoc! Adam
seraph Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 skoro średnica mostka wynosi 1" Mostek wpuszczany w rurę sterową i ta wpuszczana część ma 1'? Jeśli tak to Twój wniosek jest słuszny i widelec będzie pasował, ale musisz kupić nowe stery mostek jak napisałeś. Stery klasyczne ahead typu "cartridge".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.