euzebio Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 witam,Chciałbym się poradzić jaki rower będzie lepszy do dh/fr. Czytałem rózne opinie i nie mogę zdecydować się który będzie bardziej odpowiedni Giant Glory 2008 czy Specialized Big Hit 3. Wszystkie uwagi mile widziane
Fenthin Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Być może Cię zaskoczę, ale oba rowery są przeznaczone do DH i oba nadadzą się w równym stopniu. Pytanie, jaki osprzęt na nich siedzi i jaki typ zawieszenia bardziej Ci pasuje.
euzebio Napisano 22 Marca 2014 Autor Napisano 22 Marca 2014 BH: Rama: Specialized Big Hit III 2008Widelec: Marzocchi Junior TDamper: Fox DHX 4.0 coil Napinacz: E13 SRS+ Przerzutka: Shimano Sora (krótki wózek)Manetka: Shimano deoreKaseta: Shimano HG odcięte 2 największe blaty Hamulec przód: Avid Juicy Seven Tarcza: Avid 203mmHamulec tył: Avid Juicy FiveTarcza: Shimano 203mm a Giant: hamulec tył : hayes storker Przód : Avid elixir CRamor : Marzocchi 66 RCV damer : marzocchi rocco r przerzutki Sram x5 przy czym glorka o jakieś 300 zł droższa
euzebio Napisano 26 Marca 2014 Autor Napisano 26 Marca 2014 Fenthin nie zaskoczyłeś mnie swoim komentarzem ale dalej nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie... bo z tego co mi wiadomo to BH to bardziej do fr, Glorka do dh. Czy to prawda?
Roonin Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 No nie wiem gdzie taką opinię wynalazłeś. Jeśli już bardzo bardzo na siłę miałbym któryś rower klasyfikować pod FR to prędzej Glorkę ale to taka na siłę naciągana opinia. Obydwa rowery są pod DH i obydwa są dobre, obydwa mają całą rzeszę zwolenników bo to jedne z popularniejszych zjazdówek u nas w kraju. Nie uzyskasz jednoznacznej opinii właśnie z tego powodu. Po więcej informacji radzę się udać na DHZone.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.