thepyrko Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Witam, szukam roweru w przedziale cenowym 1000 - 1200zł Moja waga - 125kg Mój wzrost - 192cm Nie szukam koniecznie osprzętu na lata. Jeśli jakieś części trzeba by wymienić nawet za rok to ok - wtedy będzie kasa na lepsze części. Rower mi potrzebny do jazdy wycieczkowej, bez ekstremalnego skakania, ale żeby się nie złozył jak przyrżnę w dziurę lub korzeń. Co polecicie?
Tadeus Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Z tego co się orientuję to obecnie na polskim rynku za te pieniądze nie ma roweru, przy którym siadając na niego od razu nie utraciłbyś gwarancji. Max obciążenie z wagą roweru jest chyba 130-140kg. Na allegro czasem bywają używki rowerów zbudowanych pod większe obciążenia za podobne pieniądze. Warto jednak zaznaczyć, że mowa jest tylko o gwarancji. Rowerzystów o tej wadze jeżdżących na normalnych rowerach nie brakuje i te rowery od razu się nie składają Skoro i tak możesz zapomnieć o gwarancji, to może faktycznie warto poszukać używek. Za takie pieniądze dostaniesz już rower wyższej klasy jak trochę popolujesz.
thepyrko Napisano 22 Marca 2014 Autor Napisano 22 Marca 2014 Problem w tym że nie znam się w temacie więc nie wiem na co polować. Najlepiej było by mi pokazać jakiś model i powiedzie "o to będzie działać do przyszłej wiosny"
Tadeus Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Są tu tacy, którzy są naprawdę nieźli w polowaniu na takie używane okazje, ja do nich nie należę Jak masz szczęście to jacyś zauważą temat i coś doradzą. Ten na przykład jest bardzo fajny: http://allegro.pl/rower-simplon-laser-deore-lx-magura-rs-judy-i4069082762.html Tylko nie wiadomo za ile w końcu pójdzie. Większość dobrych okazji to licytacje, więc trzeba mieć też trochę szczęścia
thepyrko Napisano 22 Marca 2014 Autor Napisano 22 Marca 2014 Jestem uczulony na używki. Nie dało by rady wskazać czegoś nowego?
PjeseczeQ Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 http://unibike.pl/mission29.html Cokolwiek z unibike (dmc 140kg) na kasecie.
Tadeus Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Wywaliłem posta: Faktycznie propozycja PiaseczeQ(a) jest chyba najlepsza. Pomijając oczywiście fakt, że przekracza budżet. Nawet jakby w innych firmach był lepszy osprzęt za mniejsze pieniądze, to nie mają ramy o pasującym ci rozmiarze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.