Skocz do zawartości

[1000 - 1200] Waga ciężka MTB 125kg 192cm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

szukam roweru w przedziale cenowym 1000 - 1200zł

Moja waga - 125kg

Mój wzrost - 192cm

Nie szukam koniecznie osprzętu na lata. Jeśli jakieś części trzeba by wymienić nawet za rok to ok - wtedy będzie kasa na lepsze części.

Rower mi potrzebny do jazdy wycieczkowej, bez ekstremalnego skakania, ale żeby się nie złozył jak przyrżnę w dziurę lub korzeń.

Co polecicie?

Napisano

Z tego co się orientuję to obecnie na polskim rynku za te pieniądze nie ma roweru, przy którym siadając na niego od razu nie utraciłbyś gwarancji. Max obciążenie z wagą roweru jest chyba 130-140kg.

Na allegro czasem bywają używki rowerów zbudowanych pod większe obciążenia za podobne pieniądze.

Warto jednak zaznaczyć, że mowa jest tylko o gwarancji. Rowerzystów o tej wadze jeżdżących na normalnych rowerach nie brakuje i te rowery od razu się nie składają :)

Skoro i tak możesz zapomnieć o gwarancji, to może faktycznie warto poszukać używek. Za takie pieniądze dostaniesz już rower wyższej klasy jak trochę popolujesz.

Napisano

Problem w tym że nie znam się w temacie więc nie wiem na co polować. Najlepiej było by mi pokazać jakiś model i powiedzie "o to będzie działać do przyszłej wiosny" :D

Napisano

Są tu tacy, którzy są naprawdę nieźli w polowaniu na takie używane okazje, ja do nich nie należę :) Jak masz szczęście to jacyś zauważą temat i coś doradzą.

Ten na przykład jest bardzo fajny:

http://allegro.pl/rower-simplon-laser-deore-lx-magura-rs-judy-i4069082762.html

Tylko nie wiadomo za ile w końcu pójdzie. Większość dobrych okazji to licytacje, więc trzeba mieć też trochę szczęścia :)

Napisano

Wywaliłem posta: Faktycznie propozycja PiaseczeQ(a) jest chyba najlepsza. Pomijając oczywiście fakt, że przekracza budżet. Nawet jakby w innych firmach był lepszy osprzęt za mniejsze pieniądze, to nie mają ramy o pasującym ci rozmiarze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...